Nokia 6210 napajanie

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tromar

Nokia 6210 napajanie

#1 Příspěvek od tromar »

Mam taku blbu otazku.
Chcem napojit Nokiu 6210 na autobateriu (12V-55Ah), aby telefon bol stale zapnuty a pritom zral z autobaterie co najmenej. Telefon ma normalne Li-ion funkcnu baterku, ta vsak sama o sebe vydrzi len par dni, tak by som to chcel nejak sklbit s tou autobaterkou.
Kupil som teda klasicku autonabijacku pre Nokiu a pripojil telefon cez nu. Problem je v tom, ze ked je to takto jednoducho pripojene, tak sa mi zda ze to vela z tej autobaterky zere. Zhruba za tyzden bola vybita.
Ja neviem ci to spravne meram, ale + kontakt autonabijacky som dal na + pol autobaterky, a medzi minusovy kontakt nabijacky a autobaterky som dal multimeter nastaveny do 10A. Telefon som pichol na nabku a namerane hodnoty skakali (ako sa tel. nabijal) od 0 po 0,3A.
To mi potom aj tak vychadza, ze 55Ah:0,3A=183hod:24=7dni :D :D
Meriam a pocitam toto vsetko spraven??? Lebo ja sa do tychto veci moc nerozumiem, len do toho rypem a chcem sa priucit :?
Ako mozem teda nejako inac pripojit ten telefon na autobaterku, aby zral z nej minimum?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Aky je odber, ked sa to uplne nabije?
tromar

#3 Příspěvek od tromar »

rnbw píše:Aky je odber, ked sa to uplne nabije?

Praveze taky isty, ako ked nabija :? Tiez hodnoty skacu 0-0,3A ako keby to stale nabijalo. Meriam to tak spravne?
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Jakou dobu žere a jakou nežere?
tromar

#5 Příspěvek od tromar »

Hill píše:Jakou dobu žere a jakou nežere?

Tie hodnoty na ampermeptri skacu zhruba zarovno s palickami nabijania na displayi telefonu :) Zhruba je to tak, ze kolko paliciek, tolko A... Max.paliciek, je 0,3A...
Zaujimave pre mna je, ze to skace aj pri plne nabitom telefone rovnako! Keby to prestalo pri nabitom telefone, tak ma to nesere... ze by si len "obcas" cucol 0,3A z autobaterky na dobitie :roll:
fero7

#6 Příspěvek od fero7 »

Pripoj kable na autobateriu a ukonci to autozasuvku.
Autonabijacku pripojis iba ak ja bateria vybita alebo slaba. Ved predsa nebudes so sebou stale nosit aj akumulator. Ten sa niekedy pouzival (boli aj s podvozkom) k ruskym digitalkam.
tromar

#7 Příspěvek od tromar »

fero7 píše:Pripoj kable na autobateriu a ukonci to autozasuvku.
Autonabijacku pripojis iba ak ja bateria vybita alebo slaba. Ved predsa nebudes so sebou stale nosit aj akumulator. Ten sa niekedy pouzival (boli aj s podvozkom) k ruskym digitalkam.

ee, ja to mam vsetko v garazi, mam to ako GSM pager. Niekedy tam nejdem aj par dni a 220V tam bohuzial nieje, tak to riesim cez autobaterku. Zato potrebujem, aby ten telefon vydrzal zapnuty co najvic dni!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

Tak se napíchni přímo do telefonu, Nokie běhají tuším na 3,7V. Z tel. aku to jistě 300mA trvale nebere.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tromar

#9 Příspěvek od tromar »

workhard píše:Tak se napíchni přímo do telefonu, Nokie běhají tuším na 3,7V. Z tel. aku to jistě 300mA trvale nebere.

Ale ved o to mi cely cas ide, len neviem ako :?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od workhard »

Vykuchej baterku a naletuj do ní drátky,no...aspoň já bych to tak nějak pojal.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Alebo zapinaj to nabijanie len v intervaloch (nieco typu "raz za dva dni na dve hodiny").
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

workhard píše:Vykuchej baterku a naletuj do ní drátky,no...aspoň já bych to tak nějak pojal.

Ale nezabudni to zapojit cez predradny odpor a stabilizator. Nie priamo 12V!

Ale ten odber je stale otazny. Musis to iba odskusat.
Ja by som to pripojil priamo na napajanie do mobilu (bateriu v kazdom pripade nechat!), urobil komparator (s malym odberom) ktory vyhodnoti nizku uroven a pripoji nabijanie cez stabilizator. Pripadne ten komparator so spravne nastavenou histerziou moze priamo nabijat bateriu
tromar

#13 Příspěvek od tromar »

Ja by som potreboval nieco co je najjednoduchsie.
Napriklad, na autobateriu dat nejaky menic napatia z 12V na 3,7V, baterku z mobilu vybrat von a pripojit sa priamo miesto nej. Take nieco sa neda?
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BaluSK »

potrebujes 4V a nie 3,6,ziskas ich velmi jednoducho s LM317...pin1 voci pin2 odpor 270R a pin1 voci gnd paralelne 2x 1k2 =600R ...12V pripajas k pinu3 a 4V beries s pinu2...nezabudni pripojit medzi pin2 a GND kondik 1000uF a pokial s tym ides pouzivat Nokiu 6210 tak druhy pin zlava na Nokii musis prepojit s GND,inak ju nezapnes. Ak som to napisal neprehladne,hod mi maila a poslem ti to nakreslene
Naposledy upravil(a) BaluSK dne 16 čer 2009, 04:00, celkem upraveno 1 x.
tromar

#15 Příspěvek od tromar »

BaluSK píše:potrebujes 4V a nie 3,6,ziskas ich velmi jednoducho s LM317...pin1 voci pin2 odpor 270R a pin1 voci gnd paralelne 2x 1k2 =600R ...12V pripajas k pinu3 a 4V beries s pinu2...nezabudni pripojit medzi pin2 a GND kondik 1000uF a pokial s tym ides pouzivat Nokiu tak stredny pin na Nokii premostit voci GND odporom 5k6 ak som to napisal neprehladne,hod mi maila a poslem ti to nakreslene

Napisal som ti mail do SS, a nasiel som taketo nieco.
NE054 Stavebnica regulovateľný zdroj 1,2-24V:
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=9636
To by stacilo pre moje ucely??? Je to stavebnica, nemusel by som zhanat suciastky a schemy... hmm?
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“