Andrea píše:Stačí snad tři 60W na 230V, dvě do série a jednu s diodou, jestli budou svítit stejně.
Tohle jsem neměl odvahu navrhnout. Ještě to někoho kvůli takové blbosti přizabije....
Moderátor: Moderátoři
Andrea píše:Stačí snad tři 60W na 230V, dvě do série a jednu s diodou, jestli budou svítit stejně.
Já osobně uznávám lidi, kteří dovedou přiznat svou chybu. Někteří to nedokážou.jandu píše:Nech už táto diskusia pokračuje akokoľvek ďalej, je treba uviesť veci na správnu mieru.
Teoria a prax idú ruka v ruke spolu. Nie je možné, aby sa odlišovali. A rovnako Jouleov zákon pre výkon elektrického prúdu platí nie iba teoreticky, ale aj v praxi. Len niektorí /v tomto prípade JA/ ho popletú. Nech mi je na ospravedlnenie fakt, že neskoro mi došlo, že po jednocestnom usmernení bude celkový odovzdávaný výkon síce polovičný, ale iba ak bude dodávaný DO POVODNEJ záťaže a NIE DO POLOVIČNEJ.
Chybu si treba vedieť priznať, bolo by nesprávne voči účastníkom fóra, aby zostali v omyle. A to čím skôr, tým lepšie.
/A teraz už iba čakám, kto ma bude posielať niekam, aby som sa nafackoval/
pajosek2 píše:To Jandu: Je pravda,že Teorie a praxe jdou ruku v ruce spolu.Já to maslel tak,že čistý teoretik někdy není schopen vnést do teretických výpočtů faktory,které se projeví až v praxi.
Není mi jasná jedna věc.Pokud je při jednocestném usměrnění Uef větší než polovina,tak kde se vezne ten rozdíl od poloviny nahoru.Pokud na střídavé napětí připojím dvě diody antiparalerně, tak abych za nimi dostal opět Ustř.tak budu při stejné zátěži odebírat vyžší výkon?