Konec staveb svépomoci?
Moderátor: Moderátoři
Konec staveb svépomoci?
Máte podobné zkušenosti? Nebo si to náš stavební úřad nějak blbě vykládá?
Nemám zájem o korekci pravopisu.
To mně se taky nezdá,ale řekli to celkem jasně,musí tobýt podloženo firmou,která má oprávnění pro stavební a bourací práce. Taky řekli,že pokud se s nějakou domluvím,aby mi dala razítko je to jen moje věc. Neřeknu pokud by se jednalo o nějakou velkostavbu,ale vykopat drážku 80cm hlubokou a vylít betonem snad zvládne i blbec jako já.Postavit na to stěnu a omítnout,taky není takový problém. Nevím jestli ty zákony nejsou spíše pro stavební firmy než pro lidi.Teda pokud je pravda,to co mi řekli.stepa píše:Se vsim souhlasim, az na tu stavebni firmu...stavebnimu uradu muze bejt putna kdo ti to stavi, tahle informace se mi moc nezda.
Hraje tam roli těch 150m čtverečních zastavěné plochy.Do tohoto limitu si můžeš stavět sám.stepa píše:Je zajimavy, ze kdyz stavis rodinej domek svepomoci, tak s tim problemy nejsou a s pristavkem by delali takovy cavyky?
Mám za to, že tá odborná firma má spracovať iba projekt. Stavať môžeš sám.
Za projekt zodpovedá projekčná firma. Ak si to nakreslíš sám a nájdeš projekčnú kanceláriu, ktorá ti na to dá svoje razítko /proj. kancelárie majú licenciu a sú evidované/, stavebný úrad vydá /za splnenia ostatných podmienok/ stavebné povolenie. Stavebník si zabezpečí stavebný dozor, realisuje stavbu a požiada o kolaudáciu. Tú vykonáva stavebný úrad.
Hanizek píše:Osobně bych se na nějáký stavební úřad vyprdnul (pokud se jedná opravdu jenom o verandu). Prostě si to postav a hotovo - verandu snad nikdo řešit nebude, ne?
Moje řeč.
Stavíš to na "svém" a za "své", tak ať jdou úředníci do ),(
Hlavě si ošéfuj souseda, aby tě nenabonzoval.
Pokud šlo o zboření chaty ňákýmu živnostníčkovi, to šlo rychle.
Ve středověku měli dobré zvyky - defenestrace. Párkrát to použili a pak se nato zapomělo. Škoda.
Dnes je spousta ouřadů a spousta ouředníků a nezaměstnaný by měli aspoň dost práce.