TP Link TL-SF1005D

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lepo

TP Link TL-SF1005D

#1 Příspěvek od Lepo »

Kamarad ma tento switch. Dokaze diky nemu rozdelit internet od UPC, ktery ma privedeny k prvnimu PC do sitovky i na druhy pocitac nebo bude muset mit router. Moc dekuji za reakce
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Zalezi od toho, kolko IP adries ma zaplatenych od UPC (resp. "na kolko pocitacov" to pripojenie oficialne ma).
Lepo

#3 Příspěvek od Lepo »

rnbw píše:Zalezi od toho, kolko IP adries ma zaplatenych od UPC (resp. "na kolko pocitacov" to pripojenie oficialne ma).

Urcite na jeden PC. Prominte nerozumim tomu. Ja mam internet doma rozvedeny pomoci wifi routeru a pouzivame ho najednou na 2 PC a take jsem nemusel nasemu providerovi nic hlasit ani doplacet. UPC to ma jinak? Druhy PC mu po pripojeni pise, ze nebylo mozno priradit sitovou adresu
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Tak potom potrebuje router.

U nas ma UPC rozne programy - pre jedno PC alebo pre 3 (a su aj ine) - takze zapojis 3 PC do switchu a mas na kazdom verejnu IP adresu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Doma ti router tvori tvoji vlastni sit s neverejnymi IP adresami. V ni muzes mit PC kolik chces. Switch umi sit jen rozbocit, takze bys byl i s tim druhym PC primo v siti UPC. A to ti nedovoli, nepriradi tomu druhymu PC IP adresu.
Takze musis mit router, pokud mas zaplacenou jen jednu IP adresu od UPC.
Lepo

#6 Příspěvek od Lepo »

rnbw píše:Tak potom potrebuje router.

U nas ma UPC rozne programy - pre jedno PC alebo pre 3 (a su aj ine) - takze zapojis 3 PC do switchu a mas na kazdom verejnu IP adresu.

Aha tak to musi zjistit. Dekuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Lepo píše:Aha tak to musi zjistit. Dekuji

Nemusi, kdyz mu ji to nepriradi. Leda by jeste nekde fungovala registrace MAC adres. To by pak musel novou adresu zaregistrovat a az potom by dostal IP adresu.
galjo

#8 Příspěvek od galjo »

Router naklonuje IP adresu a vytvorí svoju sieť , kde možeš zapojiť viac PC.
Lepo

#9 Příspěvek od Lepo »

Dobre, volal jsem mu, ze mu problem vyresi koupe routeru. Prosim doporucite mi nejaky. Staci bez wifi, protoze ma uz natazene kabely. Velmi dekuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

Treba ZyXEL P334, ale je to v podstate jedno. Zakladni funkce to umi. Nektery lepsi umi treba sdilet tiskarnu, nebo USB disk, kameru atd...
Lepo

#11 Příspěvek od Lepo »

forbidden píše:Treba ZyXEL P334, ale je to v podstate jedno. Zakladni funkce to umi. Nektery lepsi umi treba sdilet tiskarnu, nebo USB disk, kameru atd...

Moc dekuji!!!!!!
Lepo

#12 Příspěvek od Lepo »

forbidden píše:Treba ZyXEL P334, ale je to v podstate jedno. Zakladni funkce to umi. Nektery lepsi umi treba sdilet tiskarnu, nebo USB disk, kameru atd...

Jeste mi ted volal a ptal se me, jake parametry potom bude nastavovat v TCP/IP. Zda je bude muset ziskat od UPC nebo nastavi moznost ziskat adresu automaticky ze serveru a zda v tom pripade bude muset nejak konfigurovat adresy v routeru. Dekuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Vetsina techto routeru je z vyroby nastavena tak, ze si adresu vyzada od poskytovatele. Pocitacum v siti zase adresy bude pridelovat ten router. V idealnim pripade to jen pripoji, zapne a nemusi se uz o nic starat.
galjo

#14 Příspěvek od galjo »

forbidden píše:Vetsina techto routeru je z vyroby nastavena tak, ze si adresu vyzada od poskytovatele. Pocitacum v siti zase adresy bude pridelovat ten router. V idealnim pripade to jen pripoji, zapne a nemusi se uz o nic starat.
Je to tak . Router sa musí pripojiť k PC na ktorý je povodne zapojený internet a dá sa klonovať pripojenie - dá sa to do pamete a potom už router sám prideluje IP adresy.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od forbidden »

Klonuje se pouze MAC adresa, ale dnes to uz nebyva potreba. UPC ma prirazovani IP adres vzdy dynamicky, takze IP adresu router dostane nejakou volnou z rozsahu, nemusi to byt ta stejna co mel doted pocitac.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“