To je svatá pravda,a víš kde ten problé je? No přece ve mně.stepa píše:pajosek2 píše:Až teˇmi to secvaklo. Jediný pitr to dokázal vysvětlit,abych to pochopil i já.Jsem blbej,jsem blbej,jsem blbej. Ale zase na druhou stranu,co s učitelkou,která mi to nedokázala vysvětlit.Jó učit ty chytrý je pohodička co,ale s blbcem jako já už to tak snadno nejde.![]()
![]()
Kdyz ti to dela problem pochopit po tech letech praxe, ktery udajne mas, tak je nekde problem![]()
. Navic to je na tech X strankach tohohle vlanka napsane nekolikrat a nekolika zpusoby.
Jak co nejjednodušeji udělat z 270V 120-140V?
Moderátor: Moderátoři
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Pajosku, nekritizuj pedagogické schopnosti paní učitelky.pajosek2 píše:Až teˇmi to secvaklo. Jediný pitr to dokázal vysvětlit,abych to pochopil i já.Jsem blbej,jsem blbej,jsem blbej. Ale zase na druhou stranu,co s učitelkou,která mi to nedokázala vysvětlit.Jó učit ty chytrý je pohodička co,ale s blbcem jako já už to tak snadno nejde.![]()
![]()
Dám ti kontrolní otázku, aby to tu neskončilo :
Ponořím do skleničky s vodou vlasově tenký odporový drát a budu do něj pouštět jednou stejnosměrný proud 1A po dobu 10sec. a podruhé stejnosměrný proud 10A po dobu jedné sekundy. Ohřeje se voda víc prvním nebo druhém případě? Nebo to bude zhruba fifty fifty?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:Asi tak nějak, teď ještě to někdo předvede v integrálech, abychom vyčerpali všechny způsoby výpočtu a pak už můžete čistě federmanizovat, třeba o sudém a lichém počtu diod
Měl jsem to původně při mé první reakci "na klávesnici", ale pak jsem raději použil slovo plocha. Ovšem počítat plochu sinusovky jde integrálem celkem dobře, jen se musí interval 2pí rozdělit na čtyři kusy po "pí půl"...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já hádám, že se ve druhém případě ohřeje 10x víc. Pokud teda neshoří, jak psal fero7. Kolik se dá vyhrát?PavelFF píše:Dám ti kontrolní otázku, aby to tu neskončilo :
Ponořím do skleničky s vodou vlasově tenký odporový drát a budu do něj pouštět jednou stejnosměrný proud 1A po dobu 10sec. a podruhé stejnosměrný proud 10A po dobu jedné sekundy. Ohřeje se voda víc prvním nebo druhém případě? Nebo to bude zhruba fifty fifty?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
PavelFF píše:Dám ti kontrolní otázku, aby to tu neskončilo :
Když pominu přetavení - pro desetinásobný proud na stejném odporu bude potřeba desetinásobné napětí, čili stonásobný příkon krát desetinový čas je desetkrát tolik odevzdaných joulů....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A z tohohle se tady "rozparlamentuje" 6 stránek naprosto planých keců, občas proložených osobními invektivami - opravdu, ten "někdo", kdo to tady vyvolal, by si měl dát ne pár facanů, ale pořádnou pěstí do držky, aby se mu rozsvítilo - ostatní, co ho v tom notně podpořili, by se mohli aspoň zamyslet nad skutečností, že už to tady F.U.C.K.T. začíná vypadat jak v tom zas.raným parlamentu, kde se jen mlátí pantem a hovno dělá za dlouhý prachy!
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě