Gramo Tesla NC470
Moderátor: Moderátoři
Gramo Tesla NC470
Tohle nastavení doporučuje výrobce v návodu, nic tím nepokazíš. S pomocí oné desky se dá přesněji najít rezonanční kmitočet. Ale myslím že i tohle vyhoví.
-
pepik9
A ten zvedáček musíš upřesnit. Je tam takový váleček a vychází z něj šroubek, myslím že se otáčením dá nastavit jeho základní výška. Na jeho konci má být nějaká měkká podložka. Vím že se mi přilepila k raménku a poté při manipulaci s ním utrhla. Vyřešil jsem to polepením místa styku gumou cca. 1. mm.
Tlumení zvedáčku je nějakou viskózní vazelínou Tak jestli chodí moc rychle jestli jej třeba někdo nepřimazal. Popiš to detailněji.
Zkrátka když bych ctěl dát raménko nad desku, tak nemůžu, protože to položím rovnou na desku.To raménko vůbec ve výšce nedrží. Díky tomu , že mi to vyklouzlo z ruky-asi když jsem to nastavoval, se mi ulomil hrot.
Jediná závada může být to že chybí anebo je vypadená tyčinka spojující odpruženou část gramofonu s tou pevnou. To by asi fungoval vypínač, ale nešel by zvedáček a ani koncové vypínání. Sundej horní kryt a bude ti vše jasné.