Jak na špunty?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Jak na špunty?

#1 Příspěvek od Crifodo »

Nemá někdo vyzkoušený úspěšný postup, jak vytáhnout zlomené nebo prostě dovnitř vražené korkové zátky z lahví?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Uděláš smyčku ze špagátku a zastrčíš do lahve . Obrátíš dnem vzhůru , zátku naklepeš do hrdla a pomocí té smyčky vytáhneš .
PS Nepsal jsi , jestli z plných .
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

plné se dají přelít.
Metoda s provázkem je na (_!_), ze smyčky o jednom závitu špunt vypadne a do smyčky o více závitech se mi nepodaří ho v rozumném čase dostat. Navíc pokud je lahev uvnitř mokrá, provázek se přilepí na sklo a šmytec.
galjo

#4 Příspěvek od galjo »

Ja som kúpil v železárstí taký vytahovák tri dráty z háčikom a na druhej strane je to uchytené na rukovet a tým to vytahujem von.
Carel

#5 Příspěvek od Carel »

Crifodo píše:plné se dají přelít.
Metoda s provázkem je na (_!_), ze smyčky o jednom závitu špunt vypadne a do smyčky o více závitech se mi nepodaří ho v rozumném čase dostat. Navíc pokud je lahev uvnitř mokrá, provázek se přilepí na sklo a šmytec.

A co s drátovou smyčkou.Už jsem to kdysi dělal,jde to.
breta1

#6 Příspěvek od breta1 »

Vzpomněl jsem si, že jsem kdysi dávno viděl jakési video s návodem. Hledal jsem, a našel jsem pro tebo toto:
http://www.tomebavi.cz/index.php?option ... &Itemid=88
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

breta1 píše:Vzpomněl jsem si, že jsem kdysi dávno viděl jakési video s návodem. Hledal jsem, a našel jsem pro tebo toto:
http://www.tomebavi.cz/index.php?option ... &Itemid=88

To je tak geniální až to je srandovní, a nebo tak srandovní, až to je geniální :D
Už je venku.
Jestli někde v železářství narazím na ten vytahovák, tak ho ale pro jistotu pořídím...
Díky všem za rady.
Po nasměrování jsem pak našel ještě tohle
http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocumen ... 225060.pdf
Davidus
Zablokován
Zablokován

#8 Příspěvek od Davidus »

vypláchni tu flašku sírovou :-D Aneb metoda "rozpuštěný vypuštěný"
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Tenkým provázkem to jde - co na tom, že se to někdy na poprvé nepovede? Když jsme jako študáci neměli vývrtku a pak nám prázdné lahve od Sklepmistra v sámošce nechtěli se zaraženým špuntem vzít, nic jiného nezbývalo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Bylo to v divadelní hře, která se myslím jmenovala Hodinový hoteliér.

Asi by bylo dobré, aby ten provázek byl tenký a pevný, třeba silonový, jakým se váže sláma nebo krabice s dorty v cukrárně.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Rybářský vlasec, síla 30 - 50. Jen je při jeho použití nutný hadr do ruky, která tahá - hrozí nepříjemné pořezání.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

Ono možná tazatel blbě pochopil. Tam neni třeba dělat smyčku. Stači provaz přehnout na pul a přehnut i strčit do lahve. Pak dostat špud do oka a potahnout. To same deělavamé i s kusem hadry. Nasoukáš dovnitř dostaneš na ní špunt a potáhneš.
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Přesně o tom to je . Ten špagátek musí mít tak cca 3mm a "umělohmotný" a jde to perfekt . On ten vlasec špunt někdy přeřízne .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“