hansol 730e

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
awas

hansol 730e

#1 Příspěvek od awas »

Zdravím dostal se mi na opravu monitor Hansol 730e.Jelikož dávat ho opravit už se majiteli nevyplatí zkouším to já ač neodborník.Monitor nefunguje zdroj cvaká.Proměřoval jsem všechny kondenzátory ve zdroji a rozkladu (elektrolytický) všecny se zdají v pohodě taky jsem dostupnýma prostředkama tj běžným digiohmetrem zkoušel tranizistor u rozkladu j6810 taky se jeví dobrý tj není zkratovaný ani přerušený dál už,ale nevím co.Bude někdo tak hodný a poradí mi? Díky moc.
tornado6

#2 Příspěvek od tornado6 »

Mal som podobný problem s týmto monitorom aj som to tu riešil a bol to skratovaný keramický kondík na DPS na hrdle obrazovky pri tom stabilizatore je to priamo na jeho napajaní na 12 voltoch a odpaloval sa mi tranzistor v zdroji neviem aká pozicia ale pozriem do schemy. :wink:
tornado6

#3 Příspěvek od tornado6 »

Výsledok z poruchy čo som si zaznačil:
Na HANSOLe 720E bola nasledovna porucha po zapnuti zasvietila led cvaklo rele
ale nenabehol monitor,bol skratovany Q107 (KTA1281-Y) nahradeny 2SB892 ktory
skratol opet preto že bol skratovany C425 (0,1uF),po nahradeni C425 a Q107
monitor OK.
Přílohy
hansol_730d, 720e.pdf
(872.74 KiB) Staženo 206 x
awas

#4 Příspěvek od awas »

Tak toto bohužel k cíly nevedlo myslím,že nepracuje zdroj (cvaká) bud vinou zkratu,nebo vlastní chybou,ale nejsem s to chybu najít napadá vás ještě něco? Děkujuuuu
tornado6

#5 Příspěvek od tornado6 »

noo ked cvaká tak treba ísť podla tej schemy čo som sem upol a pomerať kde su ake napetia a odpájať sekundáry na zdrojovom trafe či nie je niečo v skrate :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“