atari 800XE

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

A proč ? Do PC dáš kartu s USB za pár stovek a redukci USB/SD strčíš i s SD kartou. Ale udělat by to šlo, jenom nevím jaký by to mělo pro to PC smysl.

Pro PC s interním připojením na USB to stojí 257.- Kč - http://shop.cipel.cz/?Mode=Sti&StiId=46164
Jiri_REZEK
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jiri_REZEK »

michalnb píše:Myslíš, že by týmto štýlom šla nahradiť aj FDD v PC?

Zdravím michalnb !
Pokud bys tohle chtěl připojit k PC,asi bys musel dlouho laborovat a vcelku zbytečně.Ztráta času a vlastní energie a stejně jak Ti píše p32, podobné udělátko si dnes koupíš tzv.za hubičku kdekoliv.A navíc,v Atarku chodí signály Read/Write,tzn.pin 3/5, v logických úrovních TTL.
Ale to nic nemění na tom,že bych tuhle věcičku vod někoho nekoupil,pokud by mu doma momentálně zavazela.
Bye-EXA-Ostrava
EXA
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od michalnb »

Mne šlo hlavne o využitie disketovej mechaniky(laborujem teraz trochu s Win3.11 a redukciou USB/miniIDE kvôli jednému veľmi-veľmi starému noťasu bez disketovky) a bolo by to užitočné i pre WIN98/WINMe, ktoré sú bez pripojenej disketovej mechaniky stratené :lol:
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Mám dojem, že disketovka je pro W98 dobrá, ale nejsou bez ní ztracené. Pokud je to ale tzn. na NB, tak záleží jen na tom, jestli má nějaký USB port či ne. Pokud nemá, tak věřim tomu, že zase má ještě COM1 nebo LPT1 a dá se využít pro komunikaci i toho. Bylo by to samozřejmě pomalé úměrně tomu portu. Takže u starého NB bych předpokládal, že bude i tak pomalý, tak stačí připojit přes sériový port k druhému PC nebo přes NET port a na tom druhém něco pak dělat. Jestli se to ale vůbec vyplatí připojovat.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od michalnb »

Chcel som to riešiť mimo ten ntb(aj preto to USB), pretože hodlám stiahnuť ešte komplet disketovú sadu W95(obmedzená verzia kvôli HDD). To prepojenie by šlo, ibaže bootovať cez paralelný, či sériový port, to asi nie. Ten ntb je Bondwell 286. Má okrem sériového a paralelného portu ešte modem a niečo ako expansion port(nemám k nemu ale nijakú dokumentáciu).
PixelOrgy

#21 Příspěvek od PixelOrgy »

Co takhle amiga ar500, nechce nekdo? Jedinej problem, ze se jaksi ztratl zdroj...
p32

#22 Příspěvek od p32 »

to michalnb:
Něco jsem napsal, ale zmizelo to, takže znovu.

U toho Bondwellu máš funkční FDD ? Jestli ano, tak docela jednoduchá záležitost je:

a) koupit si čtečku na USB pro PC, která bude umět číst i staré karty typu SmartMedia (velikosti 32 MB, 64 MB, 128 MB) o rozměrech 4x3 cm a síle 1 mm.
b) u Olympusu bývaly kdysi na tyto karty redukce do FDD s prográmkem, který se dá stáhnout i z internetu. Dnes ji koupíš za pár korun v bazaru, ale určitě by šla sehnat i v prodejnách Olympusu.
c) program pro tu redukci fungoval i pod W98 naprosto bez problémů

Když si seženeš pár těch karet, tak máš vystaráno i na starém NB a je to s tou čtečkou přenositelné kamkoliv.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od michalnb »

To je práve ten problém, ten ntb FDD nemá. Možno tak pripojiteľnú k tomu spomínanému expansion portu, no bez dokumentácie je mi celý port k ničomu. Na doske tiež nie je nič okrem jedného miniIDE na ktorom je HDD.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Tak to vyhoď, já tu mám jednu FDD z takových NB, ale když tam nemáš ani připojení na FDD, tak bude stejně problém z něčeho bootovat kromě z HDD a připojit k tomu něco dál bude prostě nerentabilní. Za 3 tisíce Kč si koupíš v bazaru daleko lepší NB.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od michalnb »

To je jasné, že je to nerentabilné. V tom máš pravdu, no ja to viac menej beriem ako zberateľský kus. Dj_Paul mi za symbolickú cenu pustil starý asi 1GB disk, pretože ten originálny bol už po smrti. Teraz ma ale napadlo, že by som mohol nahodiť na ten disk MS-DOS, nakopírovať tam inštalačku W95 alebo 3.11 a potom spustiť inštaláciu priamo z disku. Problém je však v tom, že ntb má okrem C, H, S aj nejaké ďalšie sprostosti, ktoré boli na starom disku napísané a na novom už nie sú. No nič, budem sa tým zaoberať až po štátniciach. Keby ste náhodou niekto mali dobrý odkaz na zdroj inštalačky MS-DOSu(prípadne na iné staré dobré veci ako VC, NC alebo DOS-RAR) prosím napíšte. THX
Andrea

#26 Příspěvek od Andrea »

W95 na 286? :roll:
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od michalnb »

KRAJNÉ MEDZE? No a čo. Keď sa mi už doma "šuchtal" XP Black Edition na 233MMX so 64MB EDO RAM, tak to snáď až tak obrovský problém nebude.(po spustení síce potreboval asi 15min ale fungoval aj MS-OFFICE)
Andrea

#28 Příspěvek od Andrea »

Machrování ti jde dobře, ale asi ti
unikl rozdíl mezi 286 a 386+.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od michalnb »

"Machrování" :?: :lol: Neuraz sa, ale vysvetli mi prosím Ťa, ako sa dá machrovať s 233MMX...
Andrea

#30 Příspěvek od Andrea »

Pokud jsi tedy nemachroval že
"to nebude problém" rozchodit w95
na 286, tak to předveď :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“