Pero
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To žlutý pero mělo a má těleso 12 ohm, to modrý snad jen kolem 4 ohm a bylo k úplně jiný mikropájce, tam jsem se vůbec nedoměřil nějakých pro mě rozumných hodnot.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Každý je k jiné stanici, důležitej je maximální příkon, t.j. u toho žlutýho 12ohmovýho se používá 24V, 2A. A i když je to moje původně k Solomonu, dají se do toho dát lepší hroty od Diametralu SBL, a když tam u novýho nedržely a vypadávaly, stačilo mírně ohnout okraj pera, co drží hrot. Ale to jsem už úplně bokem....
Na to modrý si dej pozor, nevím, co je uvnitř, ohmicky bylo divný, pokud odpor tělesa a termočlánku je skoro stejnej, lepší je to pero preventivně rozebrat. Tlustý dráty jsou těleso, slabý termočlánek.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to má skutečně kolem 4ohm stejně, jako to Killroyovo modrý (měřil jsem ho asi před rokem či dvěma), tak to tou Stepovou mašinou upečeš. Ta je stavěná na 12ohm 48W.
ZdenekHQ píše:Jestli to má skutečně kolem 4ohm stejně, jako to Killroyovo modrý (měřil jsem ho asi před rokem či dvěma), tak to tou Stepovou mašinou upečeš. Ta je stavěná na 12ohm 48W.
A po jaky dobe("protopenych" hodinach na cca 270°C) odhadujes upeceni?
Tady je totiz sumak, jaky to ma odpor, ale na jaky to je urceny NAPETI. Ja mam taky totiz telisko 4Ohm, takze ty tvoje teorie si dovolim tvrdit jsou zcestne
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co je na tom "zcestnýho" ?
ZdenekHQ píše:Ty tělíska se dělají kolem 50W. Když tam máš 24V trafo a pero 4 ohmy, poteče tam 6A, což je 6*24 = 144W. Sám píšeš, že to máš na 12ohm tělísko.
Co je na tom "zcestnýho" ?
Tak znova...na telisku je napsano 24V 48W multikem jsem nameril odpor teliska 4 Ohm...timto mi nesedi ohmuv zakon vypoctove z parametru pera vychazi 12 Ohm. Po pripojeni na 12V si to sosne pres 2.5A.
Co z toho plyne? Vyrobce pera KECA s parametrama. Mikropajecka s tim teliskem v pohode jede uz necelej rok a ze by stala se rict neda.
A prezervativ je ZLUTY.
To je vse, co jsem chtel rict.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jaký si to topný těleso nechá líbit přetížení, to nevím, ale jak znám kvalitu dnešních výrobků, docela bych se bál.
Já jsem na to přišel, když jsem chtěl nahradit starý pero novým a ono mělo úplně jiný ohmy. Nebýt GES, tak letěla celá mikropájka do popelnice, aby se ekonomika točila. On i ten tyristor, co je v Solomonu, taky časem ztratil dech a začal stávkovat.