K napětí z trafa T1 se přičítá napětí ze sekundáru výstupního trafa.
Na schématu je označen BLK XFMR LV CT. V UPS je buď tlustý černý a nebo tlustý fialový drázt zapojený hned vedle červeného drátu od baterie.
Ono i v servisní dokumentaci není nakreslený všechno. Svorka J3 je jeden konec sekundáru síťového trafa. V provozu na baterie je to primár.
Tento konec je přes F1 a C12 připojen na svorky baterie J2 a J8. Svorka J3 pokračuje na kraj sešitu a je označena jako BATT12V tato svorka je na druhém sešitu uznačena taky BATT12V a je připojena na katodu D2.
Teďko koukám na svoje poznámky ze školení a to dobíjení těchto UPS je řešený jinak.
Ono jim od určitý verze to trafo hořelo a tak ho oddělily od baterie těma dvěma diodama D2 a D18 a zajišťují dobíjení sekundárem výstupního trafa a usměrňují to jedním z koncových FETů v pulsním provozu. Filtrovaný je to kapacitou C12.
To trafo je tam jenom proto aby bylo zajištěný napájení řídících obvodů při chodu na baterie stabilizovaným napětím. Aby nemusely řešit stabilizaci napětí při poklesu napětí baterie tak řeší stabilizaci výstupního napětí při chodu na baterie a což stejně musí a tím stabilním výstupním napětím budí tohle malý tráfko.
Takže všechno zpět a zpátky na stromy.
Omlouvám se za mystifikaci.
Jako všechno... ony ty UPSky jsou obecně vzato, nejenom od APC, něco jako ruský televize: Co kus to originál.
Pokud chceš schéma najdi si na tý UPSce číslo desky a já ti ho na chvílu někde vystavím. To číslo desky je ve formátu:
640-0213D
REV. 05.
Bejvá to na okraji desky někde vedle T1
zase jsem se k tomu dostal Na desce není žádný trimr, LM317 tam není, deska má označení APCC640-0216E 1994 REV 9, kdyby Vogon měl nějaký nápad, jak tomu snížit nabíjecí napětí, byl bych mu moc vděčný.
Zmije píše:zase jsem se k tomu dostal Na desce není žádný trimr, LM317 tam není, deska má označení APCC640-0216E 1994 REV 9, kdyby Vogon měl nějaký nápad, jak tomu snížit nabíjecí napětí, byl bych mu moc vděčný.
Vogon nápad má.
Pošlu ti výřez dobíječe s popisem.
Proč to prosím chceš snižovat?