LCD Benq Q7T3 - OPRAVENO!
Moderátor: Moderátoři
LCD Benq Q7T3 - OPRAVENO!
dostal se ke mně výše uvedený monitor s klasickou vadou podsvícení tj. vadné tranzistory 2SC5707 (Q759 a Q760), FU9024 (Q751) a vadná pojistka 3A (PF751), kondíky 150n/100V (C754,C755,C734,C735) vyměněny všechny čtyři kusy + pár malých elektrolytů.
Všechny nožičky součástek na celé desce jsem propájel. Po uvedení do provozu se monitor rozjel, ale asi po půl minutě zničeho nic vypl a tma. Podruhe již nenaskočil, svítí jen zelená dioda.
Po prvním otevření na mě koukal studeňák jako prase přimo na konektoru přívodního kabelu sítě, neveděl jsem jestli se mám smát nebo brečet.
Prosím, nevěděl by někdo co je špatně, připadně co ještě dát dopořádku a jaké jsou vaše zkušenosti s tímto monitorem ?
Děkuji všem
Riggs
- Přílohy
-
Q7T3_studenak.jpg- Studeňák jako prasa :D
- (197.32 KiB) Staženo 326 x
Riggs
- Přílohy
-
LCD.jpg- (100.92 KiB) Staženo 183 x
Dík
Riggs
Dokonce jsem zkusil prohodit transofmátory a stále nic. Chtělo by to spíš nějakým postupným měření a testováním lokalizovat chybu, ale nevím co kde a jak začít, někde jsem četl o přivedení napětí 5V až 10V, ale kde co a jak to už nepsali
Ochtrana stále vypíná to podsvícení. Vzhledem k tomu co jsem vše vyměnil tak zbývají transformátory ale nevím jakým způsobem je otestovat, případně je nahradit.
A nebo jestli je vadná elketronika pro panel nebo ještě chyba někde v hlavní zdrojové části.
Kontaktoval jsem i autorizovaný servis, ohledně náhradních dílů ti vůbec nejsou ochotni něco poskytnout a tlačí člověka do drahé opravy.
Dík
Riggs
když ppřipojíš jen dvě trubice probliknou oobou měničích?
Taky se stává že ten P fet odejde. pak spina jen jeden a to je zase spatne.
už jsem se setkal u HP (osazeno Beng) že mi to zhazovala samotná elekronika prostě mizel signál 5V pro zapnutí měniče. Ale to jsem zahodil