dotaz na zátěž trafa
Moderátor: Moderátoři
-
anonymní
dotaz na zátěž trafa
AC adapter
input-220/240V 50hz 0,28A
output - 5.0V 0,2A , 24V 0,8A
a autožárovek 24V 15W,25W atd. otázka je kolik ten zdroj unese Wattů výkonu(příkonu?) žárovek aniž by shořel. díky michal
-
anonymní
-
anonymní
anonymní píše:nemusíte mě hned kamenovat, jsem laik a proto jsem se obrátil na odborníky
infra žárovkou a odporovým topením taky asi neušetřím, navíc nepotřebuju takovou teplotu jakou dávají tyto věci.
dík za rady, pouštím tento nápad z hlavy
No to je maly omyl,takto se usetrit da.Pohledej jaka je ucinost premeny el. energie na teplo u techto zarizeni a hned Ti bude jasne kudy jit za usporami.
-
anonymní
Maskot píše:Zhruba muzes brat P=UxI,pripojene zarovky musi mit P(vykon) mensi nez vystupni P zdroje.
Tohle bude platit vždycky - to nikde neo**beš: chceš zmenšit U, musíš zvětšit I
Maskot píše:anonymní píše:
nemusíte mě hned kamenovat, jsem laik a proto jsem se obrátil na odborníky
infra žárovkou a odporovým topením taky asi neušetřím, navíc nepotřebuju takovou teplotu jakou dávají tyto věci. dík za rady, pouštím tento nápad z hlavy
No to je maly omyl,takto se usetrit da.Pohledej jaka je ucinost premeny el. energie na teplo u techto zarizeni a hned Ti bude jasne kudy jit za usporami.
Uspořit můžeš jedině tak, že zvětšíš účinnost toho vytápění, protože s tou obyč. žárovkou se ti mění část energie ve světlo a jen část v teplo. Proto to doporučení infražárovky, příp. odporové topidlo (ať už v jakémkoliv provedení)
anonym píše:topné kameny, kabely, zářiče atd. jsou, nechci říct nákladné, +-1000kč i s termostatem mě nezruinuje, ale jejich zabudování je složitější(vedení kabelů v teráriu apod.) a navíc jejich tepelný výkon je moc vysoký - podle netu 10W kámen ohřívá na 30-35 stupnů(já potřebuju 26-28 takže musím pořídit termostat. takže mám odskoušené že 15W žárovka do lednice mi terárium ohřeje na max 27stupnů a drží to i když svítím po celý den. tak mě napadlo to s tím trafem a autožárovkama. tím topným kabelem se možná budu zabývat, až budu mít sklípkanů víc a vytvořím pro terária vytápěnou polici
A tady máš tu úsporu:
Chtěl úsporu "provozních nákladů" - na investici mu zase až tak nezáleželo
-
anonymní