Gramo NZC 041

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marshal

Gramo NZC 041

#1 Příspěvek od marshal »

zdravím, přátelé nevíte někdo jakou přenoskou byl osazován tento gramofon ? Má to na patici na přenosku kontakty ne v řadě, ale ve tvaru nerovnoramenného pravouhlého trojuhelníka. Zdá se že to bude krystal, protože korekční předzes. jsem nenašel.
dík
Nagant

#2 Příspěvek od Nagant »

NZC 040 byl s krystalovou vložkou:
http://www.oldradio.cz/gramof.htm
Předpokládám tedy, že NZC 041 taky, zkusím se doma podívat do nějaké literatury na přenosku, pokud dřív někdo neodpoví.
miroja

#3 Příspěvek od miroja »

No bude to keramika http://web.orange.sk/saxonnor/tesla Tipoval by som nieco z byvalej PLR.
marshal

#4 Příspěvek od marshal »

to je přesně ono, i s detailem na kolíky. Nemáte někdo tušení, čím by se dala nahradit bez předělávky raménka ? (ale asi nic jiného nezbude než to překopat.
Hill
Administrátor

krystalová

#5 Příspěvek od Hill »

Není to keramika, je to normální krystalová, ale s uchycením na rybinu, tedy jedna z nejprodávanějších na www.ame.cz (vyráběli ji soudruzi z NDR).
Hned na úvodní stránce AME ji najdeš mezi nejprodávanějšími produkty za cenu těsně pod pětikilo:
Krystalová gramo přenoska CS24 / CS-24 a CS29 / CS-29 pro gramofon německé firmy RFT.
Naposledy upravil(a) Hill dne 16 bře 2006, 15:25, celkem upraveno 1 x.
miroja

#6 Příspěvek od miroja »

Keramika=Krystal :oops:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jezevec »

Keramika se nerovná krystalu.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

>>Miroja: rozdíl mezi krystalovou a keramickou vložkou jsem tu už uváděl - viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... pic&t=4457 .
Do tohoto šasi se používaly alternativně české VK4xxx nebo endérácké (obvykle) CS29. Zapojení zesilovače bylo stejné, protože v obou případech šlo o přenosky krystalové, jen se lišila hlavice raménka a konektor pro vývody přenosky.

>>Marshal: sice v Testaru v Hradci Králové ještě mívají některá teslácká raménka, ale nejsem přesvědčený o tom, že by se přestavba vyplatila. Tečna osy přenosky k drážce je dána jejím přesahem za střed desky, délkou a úhlem zalomení raménka. Tyto parametry nebyly u všech šasi stejné. A navíc, i když Litovlákům nemůžu upřít, že z ničeho dělali střední a vyšší třídu, tak zrovna tohle šasi mělo jen taktak na tu třídu střední.
miroja

#9 Příspěvek od miroja »

Keramika=Krystal :oops:
Bolo myslene ako ospravedlnenie za preklep. Segnetova sol mi sice potichu, ale predsa este stale cosi hovori. Samozrejme ze mi nedalo a nejaku tu VK430X som v sedemdesiatych rokoch minuleho storocia rozobral aby som mohol preskumat ako to tam vnutri vyzera :)
marshal

#10 Příspěvek od marshal »

omlouvám se, jak jsem před chvílí zjistil, bylo to jen cvičení. :opravar: Tento gramec je známého, já jsem byl nemocen a protože sme se nedomluvili, předpokládal jsem že to chce opravit, jenže on mi to nechal před dveřma na součástky.
HILLe, chápu tvé rozhořčení, já bych to do baráku nechtěl..

Takže odvolávám cvičení a ještě jednou se všem omlouvám.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

>>Marshal: to nebylo rozhořčení, to byl jen povzdech nad výrobkem, který byl na svou dobu vymyšlený celkem dobře a měl šanci být lepší. Asi se ušetřilo tuhle, pak támhle....kdo se to dnes ještě doví?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“