Zpožďovač

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xedik

Zpožďovač

#1 Příspěvek od xedik »

Ahoj všichni,prosím o radu nebo návod na nějaký jednoduchý modul k autorádiu aby po vypnutí klíčku ještě chvilku hrálo ( cca 3-5 sec.)
Vysvětlím proč.Mám 2DIN rádio s navigací.Při zapnutí klíčku do pol.1 se rádio zapne,já si v navigaci nastavím trasu,nastartuju motor,a můžu dělat všechno znovu.Při startování spínací skříňka totiž odpojí červený kabel od autorádia,takže se vypne.Někdy se dokonce stane,že se kousne a je šedivý display.Pak ho musím na tvrdo restartovat.Je zapojené klasicky v ISO konektoru.Žlutý stálý proud,červený od klíčku,černý kostra.
Dík za nápady.
mihal

#2 Příspěvek od mihal »

Pripoj drat od radia misto klicku k trvalemu + .
21lukas

#3 Příspěvek od 21lukas »

xedik píše:Ahoj všichni,prosím o radu nebo návod na nějaký jednoduchý modul k autorádiu aby po vypnutí klíčku ještě chvilku hrálo ( cca 3-5 sec.)
Vysvětlím proč.Mám 2DIN rádio s navigací.Při zapnutí klíčku do pol.1 se rádio zapne,já si v navigaci nastavím trasu,nastartuju motor,a můžu dělat všechno znovu.Při startování spínací skříňka totiž odpojí červený kabel od autorádia,takže se vypne.Někdy se dokonce stane,že se kousne a je šedivý display.Pak ho musím na tvrdo restartovat.Je zapojené klasicky v ISO konektoru.Žlutý stálý proud,červený od klíčku,černý kostra.
Dík za nápady.

nebo si to nastav az nastartujes
xedik

#4 Příspěvek od xedik »

To by bylo to nejjednodušší,spojit červený se žlutým a rádio zapínat a vypínat tlačítkem pwr na rádiu.Ale mám s tím špatnou zkušenost,rád totiž zapomínám vypnout a pak nenastartuju.Ta druhá verze je taky na nic,to bych musel navigaci nastavovat při běžícím motoru a to se mi ráno před barákem nechce.
xedik

#5 Příspěvek od xedik »

Nebo ještě jedna možnost,zapojit rádio nafurt,jak radí mihal,ale pak nějaký časovač,který by rádio po určité době po vytažení klíčku vypnul.
Nikoho z vás nic nenapadá?
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

xedik píše:Nebo ještě jedna možnost,zapojit rádio nafurt,jak radí mihal,ale pak nějaký časovač,který by rádio po určité době po vytažení klíčku vypnul.
Nikoho z vás nic nenapadá?

Napadá, časovač s 555 + dva trandíky a relé.
mihal

#7 Příspěvek od mihal »

Tak si zapoj ten z klicku nekam, kde napeti pri startu nehoupe.
xedik

#8 Příspěvek od xedik »

Není to tím,že by napětí houpalo,ale spínací skříňka při startování odpojí proud mechanicky,prostě rozpojí kontakty.
Andrea

#9 Příspěvek od Andrea »

Holly

#10 Příspěvek od Holly »

xedik píše:Ta druhá verze je taky na nic,to bych musel navigaci nastavovat při běžícím motoru a to se mi ráno před barákem nechce.
nějaký moc spořivý.. :roll:
Asi jsem degen a neumím česky, tak se na mně nezlobte!
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

Holly píše:
xedik píše:Ta druhá verze je taky na nic,to bych musel navigaci nastavovat při běžícím motoru a to se mi ráno před barákem nechce.
nějaký moc spořivý.. :roll:

Spíš se chová ekologicky a ohleduplně.
xedik

#12 Příspěvek od xedik »

Zaslal: čt prosinec 18, 2008 7:25 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Schválený výrobek

http://www.jweb.cz/univerzalni%20casovac.html
Tak tohle by mohlo být ono.Koupím a uvidíme.
Dík za rady.
mihal

#13 Příspěvek od mihal »

xedik píše:Není to tím,že by napětí houpalo,ale spínací skříňka při startování odpojí proud mechanicky,prostě rozpojí kontakty.

To je nejaka blbost? Ake je to auto? Minimalne RJ a zapalovacia sustava musi byt pocas tocenia starterom pod napatim. To pochadza z klicku alebo z rele ovladanym klickom. Ak je to moc nove a je tam can tak to bude horsie, ale neverim, ze nenajdes pod volantom te "spavny kabel".
Pochop, ze bastlit podobnu ftakovinu do auta = problemy za nejaky cas (oxidacia, prepatie, skrat a pod)
21lukas

#14 Příspěvek od 21lukas »

mihal píše:
xedik píše:Není to tím,že by napětí houpalo,ale spínací skříňka při startování odpojí proud mechanicky,prostě rozpojí kontakty.

To je nejaka blbost? Ake je to auto? Minimalne RJ a zapalovacia sustava musi byt pocas tocenia starterom pod napatim. To pochadza z klicku alebo z rele ovladanym klickom. Ak je to moc nove a je tam can tak to bude horsie, ale neverim, ze nenajdes pod volantom te "spavny kabel".
Pochop, ze bastlit podobnu ftakovinu do auta = problemy za nejaky cas (oxidacia, prepatie, skrat a pod)

zadne mechanicke rozpojeni tam neni jenom proste pri startu tak poklesne napeti ze to 2DIN pravdepodobne NO NAME autoradio + GPS vypne s tim neudela nic i kdyby to pripojil rovnou na baterii

pri startu se proste radio na par vterin vypne a pak znovu zapne
kevin_mitnick

#15 Příspěvek od kevin_mitnick »

Vetsina aut po dobu startu kvuli snizeni zatizeni baterie a ochrany elektricke site v aute odepina relatkem vse krome rizeni motoru. Takze pri startovani zhasnou treba svetla, vypne radio...
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“