12V i 40V funguje,ale tam kde by mělo být 28V jsou 3 dráty (takže asi 2x 14V) a na nich není nic. Zkoušel jsem proměřit všechny tři proti sobě a vypadá to, že je přerušené vinutí. Na plechovém obalu trafa je mimo další parametry napsáno TEMP FUSE M33JF a zajímalo by mě, jestli je to myšleno jako tepelná pojistka trafa nebo ne. Neměl jste náhodou někdo stejný problém s tímto trafem?Potřeboval bych vědět, kde je schovaná ta tepelná pojistka, pokud tam tedy nějaká je. Předem děkuji.
Trafo v reprosoustavě Genius SW-5.1
Moderátor: Moderátoři
Trafo v reprosoustavě Genius SW-5.1
12V i 40V funguje,ale tam kde by mělo být 28V jsou 3 dráty (takže asi 2x 14V) a na nich není nic. Zkoušel jsem proměřit všechny tři proti sobě a vypadá to, že je přerušené vinutí. Na plechovém obalu trafa je mimo další parametry napsáno TEMP FUSE M33JF a zajímalo by mě, jestli je to myšleno jako tepelná pojistka trafa nebo ne. Neměl jste náhodou někdo stejný problém s tímto trafem?Potřeboval bych vědět, kde je schovaná ta tepelná pojistka, pokud tam tedy nějaká je. Předem děkuji.
-keemo: takže to asi znamená rozebrání EI plechů a rozmotávání,že?
Do toho se mi teda moc nechce. Tepelnou pojistku jsem už jednou řešil u nějaké věže,ale tam byla myslím někde zkraje, protože jí šlo přemostit a trafo jelo dál. Vím, že to nebylo zrovna nejbezpečnější řešení,ale sehnat trafo s tolika vinutími a přesnými napětími by bylo dost těžké.
Možná zkusím to trafo rozebrat a uvidím, jak je to dělané, ale další problém je, že asi budou i zničené zesilovače. Je to totiž od kámošky, která má doma králíčka a ten rád kouše kabely, čímž vyzkratoval některé repráky a tím vznikl ten celý problém.
Jinak dávám pojistky na dráty jak jdou z trafa. Klasické trubičkové 5x20 a hodím je do smrštovačky. Lepší řešení jsem zatím nenašel.