Zpožďovač

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xedik

#16 Příspěvek od xedik »

Mám Mazdu Xedos 6.Spínací skříňku jsem měl rozebranou.Při poloze"1"se sepne proud do červeného kabelu (nikam jinam) určeného pro autorádio a ten vede přímo do ISO konektoru.Při poloze"2" (zapnuté zapalování) na kabelu proud stále je,ale při otočení kíčku na startování se opravdu MECHANICKY odpojí.Pochopitelně při ukončení startování se kontakty v poloze "2" zase spojí,takže rádio se zase zapne.
V elektronice se až tak moc nevyznám,ale autoelektriku dělám už asi 30 let a autorádií,alarmů a jiných blbinek jsem zapojil tolik,že bych je nespočítal.Ale s takovouto spínací skříňkou jsem se ještě nesetkal.Není tam ještě zapojení CAN BUS,je to pořád ještě klasika.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ano, Mazdy to takto maju. Nastastie mam radio bez navigacie :)
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

A proto jsem , po domluvě s majitelem vozidla , vždy tahal + z 30 přímo přes vlastní pojistku . Nevím , jak jiní z nás , ale na drahou polovičku se "občas" čeká a mít zapnuté zapalování pro poslech rádia ? A v dobách , kdy se radia zapínala poťákem jsem ještě někam přidával vypínač , aby se s poťákem nemuselo zbytečně kroutit .
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Mazda ma prave na toto polohu 1 v spinacej skrinke - radio funguje, ale ostatne veci nie.

Podla mna je hlavny problem v navrhu toho radia, ze nepocita s odpojenim napajania pocas startovania. Mali spravit napajanie procesora a pamate z trvalych 12V. Tym padom by sa pocas startovania vypol displej a audio, ale stav by sa zachoval.
21lukas

#20 Příspěvek od 21lukas »

rnbw píše:Mazda ma prave na toto polohu 1 v spinacej skrinke - radio funguje, ale ostatne veci nie.

Podla mna je hlavny problem v navrhu toho radia, ze nepocita s odpojenim napajania pocas startovania. Mali spravit napajanie procesora a pamate z trvalych 12V. Tym padom by sa pocas startovania vypol displej a audio, ale stav by sa zachoval.

nech si tuto myslenku patentovat a ses v baliku
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Mnoho spínacích skříněk má polohu 1 , ale znamená to mrdlat s klíčkem a spínačka , jako ostatní mechaniky , má koncovou životnost .
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Ked si moze pamatat radio poziciu na CD, tak rovnako si moze navigacia pamatat cely svoj stav. Stavim sa, ze niekto to uz davno takto robi.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“