Monitor EGA
Moderátor: Moderátoři
Monitor EGA
Snad někdo bude umět poradit co s tím.
Dík
http://www.foxon.cz/index.php?main_page ... ages_id=57
Jestli se nedá MB přinutit ke spolupráci s jinou grafikou, tak bych zkoušel další VGA monitory, to co jste měli asi nebyl plně multifrekvenční který by zvládl frekvence CGA, takže se vypíná. Případně nějaké to LCD z odkazu výše, které má deklarovanou kompatibilitu CGA.
Ten převodní mezikus DB9/15 + smetištní VGA monitor by ale vyšel levnějc.
Převodník od výše uvedené firmy jsme měli půjčený a nefungovalo to.máme VGA monitorů hromadu a nešel ani jeden.Na jiném PC fungují všechny.
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
zdravím,myslím že tento monitor by se dal použít,nebo to aspoň zkusit.Pokud má na konci kabelu devět kolíků,tak je dost velká pravděpodobnost že to fungovat bude.Jsme ze severní moravy a na slovensko je to od nás kousek.Třeba by stálo zato zajet za Vámi.Ten co jsme měli,tak byl u jednoho opraváře a máme ho zpět s tím že je neopravitelný.Nedalo mi to a podíval jsem se opět dovnitř a chybí tam několik součástek a některé jsou spálené na uhel.Monitor byl předán do opravny kompletní a nic nebylo shořelé.Před předáním jsem to měl rozdělané taky a měnil jsem tam pár vyschlých elytů a ani potom nešel,tak se to odvezlo k odborníkovi a ten to takto opravil.Nejsem žádný odborník,ale něco kolem toho vím.Napadlo mně jestli nebude třeba přerušený odpor,který napájí obvod co budí zdroj VN.Taky že tomu tak je,ale teď s tím asi nehnu,protože tam chybí jeden tranzistor ve VN zdroji a nějaké elyty a pár odporů je na uhel.Už jsme prošli taky spoustu sběrných dvorů a nikde nic není a pokud tam něco mají,tak jsou u všech monitorů ustřižené kabely.
Odkud jsi?
- Přílohy
-
100_3680.jpg- (57.45 KiB) Staženo 86 x
-
100_3679.jpg- (41.4 KiB) Staženo 103 x
- Přílohy
-
100_3684.jpg- (46.37 KiB) Staženo 85 x
-
100_3683.jpg- (48.76 KiB) Staženo 88 x