automatka zanussi fla 1201 W

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

automatka zanussi fla 1201 W

#1 Příspěvek od tatramacek »

Zdravím - máte někdo s tímto strojem zkušenosti - co vše umí.. Jestli má i sušičku... Dal jsem ji sousedě výměnou za moji pračku co jsem měl navíc. Ta Zanusska má zadřená ložiska bubnu - a já ji vyměnil za dobrou + nějaký peníz k tomu... Požádal bych Vás dále o to jestli by se někde dal sehnat manuál k obsluze.... Děkuji. :wink: :wink:
tatramacek

#2 Příspěvek od tatramacek »

Tak už tu potvoru mám doma. Mám ji komplet celou rozdělanou i nádrž mám rozdělanou ale nevím jak vytáhnout buben skrz ložiska vadná - nemáte někdo zkušenost jak na to jak na jejich výměnu - pračka je jinak v poho akorát ty ložiska nevím jak vyrazit a jak vyrazit hřídel bubnu z těch ložisek - aneb jak je to konstrukčně řešený. Díks
Rostav

#3 Příspěvek od Rostav »

Určitě je to fla1201w ? Nějak to nemůžu najít. Jde zjistit PNC číslo? Pak to bude jednodušší sehnat manuál a i rada s výměnou ložisek. To číslo bývá pod otevřenýma dveřma pračky.
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

dle mne to není výrobek určenej pro český trh. Ovládání je popsáno v anglickém jazyce. Má 1200 ot /min...
Nepo

#5 Příspěvek od Nepo »

Osazení pračky:

gufero 42,2*72*10/13,5

ložiska 6206ZZ u řemenice
62072RS u gufera
Přílohy
FLA1201W.pdf
(41.28 KiB) Staženo 229 x
tatramacek

#6 Příspěvek od tatramacek »

děkuji Ti strašně moc - už si sháním info a ceny a díly vyjdou asi na 500 - ložiska na celkem cca 135 kč s daní a ceba gufera je okolo 300 kč s daní - oprava za hubičku. Předpokládám,že ta pračka má uložen buben ve dvou kuličkových ložiskách a ne v kuželíkovém a kuličkovém... Jinak ještě jednou moc dík !!
tatramacek

#7 Příspěvek od tatramacek »

Takze,gufero mi zaslali,jeste jej vyzvednout. jen mne zdržuje jedna věc - jak vyrazit buben ven s tech starych lozisek. Vyrazel jsem to pres ten sroub drzící remenici drevenou palickou ale dal to nejde - asi koupit delší šroub že ? Jinak ještě bych měl otázku - jak nejlépe pak ten buben nasadit zpět abych to gufero nepoškodil... Děkuji.
tatramacek

#8 Příspěvek od tatramacek »

takže,ložiska jsem dnes koupil - jsou tam opravdu velká ložiska - za celkem 135 kč + gufero za 376 kč - a dal jsem jen čistě nádrž z bubnem,řemenicí,šrouby a topením známému servisákovi a ten mi tu nádrž složí za 200 kč.
Když si to tak vemu tak sem ušetřil okolo 2000 za to,kdybych to dal do servisu.... Tak si to složím sám a prodám ji a bude klid :) Opravdu všem díks za rady :)
tatramacek

#9 Příspěvek od tatramacek »

Takže včera jsem pračku složil za cca 2 hoďky a nyní ji zkouším a vypadá to že jede v pohodě,elektronika ok i z programem. motor šlape jak hodinky - akorát budu muset ještě vyměnit čerpadlo - motorek - jinak díks všem tady za rady... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“