Jak přitvrdit napájení v USB?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
iXX

#16 Příspěvek od iXX »

Brtnik:
:D , to se mi líbí! Ale co to je PTC pojistka? Su ze staré školy a uznávám jen F (rychlé) a T (pomalé) trubičkové tavné pojistky. :lol: Těch mám doma hafl - kolikátku tam teda dát? A eF-ko nebo Té-čko? 8O

Keemo:
Ty pavóky jsem myslel jen obrazně (nebojim, ale lyzt po mě nemusijó :( ) a vesavač tam občas strčim. :lol:
A zdrojem to spiš nebude, měl jsem komp občas dost zatíženej (2 CD/DVD, 2 HD, 4 karty a do ostatnich USB pichly kdeco možnyho - myš, IR DO, webcam, bazmek na mobil, flešku...) a když sem tam takhle strčil ten HD - Seagate FreeAgentGo 120GB - tak se to chovalo úplně stejně jako když jsem to tak ověšeny neměl. Myslím si spíš, že sem natrefil na kvalitnější kousek 400W zdroje - byť EuroCase. :lol:

Rnbw:
V zadních dirkách se to chová stejně, káble teda asi budó kvalitni. Kvůli té blbé přístupnosti by to ale stejně nebylo použitelny. :wink:
A "něco s flash pamětí" je pořád ještě drahá budoucnost - aji těch 120GB je děsně těsny. :x
Ale je pravda, že to rádo odchází. :evil: Mám už druhej za 3 roky. :(

Forbidden:
Jojo, příště taky asi půjdu do nejakyho GB (green? :lol: ). Jestli viditelně míň berou, bude po problémech. :wink:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

PTC je vratna polymerova pojistka. Pri nadproudu se zahreje a "prerusi". Po schladnuti zase vodivost obnovi.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

iXX píše:Myslím si spíš, že sem natrefil na kvalitnější kousek 400W zdroje - byť EuroCase. :lol:

Ten kvalitnejsi velmi nie je. Ale tym to nebude...

Chcelo by to tu vratnu poistku vymenit za silnejsiu.
iXX

#19 Příspěvek od iXX »

Hmň. Nemáte nekdo tu pojistku k zaslání v dopise? Mám to 50km k nejbližší sóčástové prodejně a dávat zbytečně kilo za poštovny jenom kuli jedné pojistce se mi nesce :? . 8-)
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od brtnik »

ad PTC - když ji nemáš, dej tam F1,5 nebo 2A, proti zkratu to ochrání, v ostatních případech to nebude mít vliv. PTC je vratná pojistka, vypadá jako keramický kond, funguje na principu přechodu polymeru do jiného krystalického stavu při zahřátí, kdy odpor vzroste o pár řádů (v podstatě je to pozitivní termistor). Výhodou je, že omezí nadproud a přitom ji po odstranění závady není nutné měnit. Máš-li hafo pojistek klasických, není co řešit, připájej na dráty libovolnou do 2A a můžeš laborovat.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Mozno skusit paralelne k tej vratnej pridat nejaku 0,5A.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

brtniku, brtniku, já jsem nikde nepsal, že "kecáte". To bych si nedovolil ani kdybyste opravdu "kecali" :wink:
Pokud má dojem, že to napětí je tam "měkké", tak není problém tam dát 5V z konektoru pro FDD a přes nějakou pojistku.
Zkus si projít ty převodníky z USB na SATA nebo EIDE u externích harddisků a pochopíš o čem jsem psal. Samozřejmě nechci nikomu vnucovat tento názor, ale já už to mám praxí tak trochu odzkoušené.
iXX

#23 Příspěvek od iXX »

:D ! Takže přitvrděno. A hardisk už „nestříhá”! :lol:
8-) :arrow:
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Je klid ? Už vybouchnul ? :o
iXX

#25 Příspěvek od iXX »

Je klid. Šlape skvěle. :lol: 8-) :arrow: :arrow:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“