Zkušenosti s paměťovým osciloskopem UT2025C

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kkk

#31 Příspěvek od kkk »

Funkce tohoto tlačítka je zde posaná, i když trochu asi méně srozumitelně:

"Stisknutím tlačítka Force spustíe sběr dat, i když nebyla nalezena
platná spouštěcí podmínka. Tlačítko nemá vliv, pokud už byl sběr dat
ukončen. "

U digitálních osciloskopů jiných výrobců to aspoň takto funguje. Při nastavení spouštění časové základny NORMAL nebo SINGLE a úrovně spouštění mimo zobrazovaný rozsah, to znamená, že nebude časová základna spuštěna od snímaného signálu, lze pomocí tlačítka FORCE spustit ručně časovou základnu a zobrazi na obrazovce průběh signálu po stisku tohoto tlačítka.
Návštěvník

#32 Příspěvek od Návštěvník »

To Zmatkař, máte prosím nějaký kontakt? nebo napište prosím na tonykop@seznam.cz uživateli Drfus, kterému byl zakázán přístup.
pixma

#33 Příspěvek od pixma »

Dobrý den, omlouvám se že vytahuju tohle staré téma, ale nemáte někdo zkušenosti s osciloskopem UNI-T UTD3042CE 40Mhz
http://www.tipa.eu/cz/osciloskop-uni-t-utd3042ce-40mhz/d-116889/
Po přečtení příspěvků v tomto vlákně mám obavy aby uváděné informace byly pravdivé. Za reakce předem děkuji.
feliz_navidad

#34 Příspěvek od feliz_navidad »

Parametry, které jsou uváděny, budou pravdivé. Jediné,co je otázkou, je komunikace bijáku s obslužným softem. Vzhledem k tomu, že verze ovládacího softu je pořád stejná, bude se to chovat podobně jako entry level UT2025. Myslím ale, že u tohohle bijáku už půjdou ukládat bitmapy na USB disk.
Aby to nevyznělo, že bijáky od Uni-trend jsou špatné - vůbec ne. I ta 2025 je velice slušný biják (zobrazuje ochotně i víc než 60MHz) Jenom neumí ukládat na USB disk a měnit jas displeje. Příjemná je funkce RECORD - až půlmegový záznam s možností prohlížení snímek po snímku.
Proč nechceš UTD2042CE? Je menší a má všechno co ta 3000-ková řada.
pixma

#35 Příspěvek od pixma »

Dekuji, je v tech dvou nejaky rozdil krome te velikosti? Popis pod nima je stejny a to vcetne hmotnosti, coz mi prijde divne vzhledem k te velikosti. Jaka je asi tak zivotnost techto osciloskopu?
feliz_navidad

#36 Příspěvek od feliz_navidad »

Hmotnost není stejná - 2,5kg vs. 5kg http://www.uni-trend.com/UTD2042CE.html http://www.uni-trend.com/UTD3042CE.html.
Co se týče životnosti - já mám UT2025 necelý rok, takže nemůžu posuzovat. Ber to ale tak, že za 8900,- máš digitální biják se šířkou pásma 40MHz (on půjde mnohem výš, ta moje UT2025 "umí" i 60MHz, samozřejmě nekalibrováno), za to nekoupíš ani 2x20MHz analog. Dva roky máš záruku a zbytek neřeš.
pixma

#37 Příspěvek od pixma »

Takže by mělo být v podstatě jedno který z těch dvou koupím. pořád mi to nějak nejde do hlavy.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“