záhada transilov v H-moste s N-FETmi - vyriešené :-)
Moderátor: Moderátoři
Andrea píše:Nepomotalo se ti to nějak? Tady se řeší kapacitní zátěž na výstupu H-můstku nikoliv na jeho vstupu, tak proč do toho motáš filtr na vstupu PC zdroje?
Mám takové tušení, že se dotyčný snaží zbastlit něco na způsob měníče 12V/230 bez klasického trafa, tedy udělá si nejdříve spínaný zdroj 12V/300V a potom na něj dá Hmost, který mu z toho udělá 50Hz "hranatý (modifikovaný) sinus"
-
Stan3
Zmije píše:Andrea píše:Nepomotalo se ti to nějak? Tady se řeší kapacitní zátěž na výstupu H-můstku nikoliv na jeho vstupu, tak proč do toho motáš filtr na vstupu PC zdroje?
Mám takové tušení, že se dotyčný snaží zbastlit něco na způsob měníče 12V/230 bez klasického trafa, tedy udělá si nejdříve spínaný zdroj 12V/300V a potom na něj dá Hmost, který mu z toho udělá 50Hz "hranatý (modifikovaný) sinus"
Tak jsem to taky z prvního dotazu pochopil, jelikož ten H-můstek pracuje na 50Hz. Takže na je ho výstupu bude průběh "obdélník s mezerou".
Stan3 - v medzere medzi pulzami nie sú všetky FETy zavreté, taký stav nastať prakticky nemôže, v princípe v medzere sú otvorené oba spodné FETy, ktoré vlasne skratovávajú záťaž, pri kladnej polvlne zavrie dajme tomu ľavý spodný a otvorí ľavý horný, takže vlastne na chvíľočku sú počas dead-time oba ľavé FETy zavreté, ale pravý spodný ostáva otvorený.
Andrea prosím ťa nemáš v zozname nejakú stránku ohľadom tej teórie so spínaním FETov a tej náhradnej schéme? Ak by niekto vedel o niečom podobnom ako napríklad walter-schmidt ohľadom spínaných trafáčikov a cievok, to by bolo super
Ale nesmíš všemu věřit i experti z TI občas píšou blbosti.
Tak se dám poddat. Nějak jsem tam nic neobjevil. Čím to teda je?Andrea píše:http://focus.ti.com/lit/ml/slup169/slup169.pdf
Jediné, co mě napadlo, že kapacita toho transilu a ořezání případných překmitů přece jen o trošku zpomalí spínání, které je už tak na hranici parametrů. Čímž by to mohlo dřív shořet. Ale zdaleka to nevysvětluje, že ty trasily ten průběh úplně zmrší. To by byl zmršenej i bez nich.
piitr píše:Tak se dám poddat. Nějak jsem tam nic neobjevil. Čím to teda je?Andrea píše:http://focus.ti.com/lit/ml/slup169/slup169.pdf
Nikde jsem netvrdila, že v tom článku je vysvětlení, proč to blbne, jen jsou tam náhradní schémata MOSFETů, po kterých se Pete sháněl.