www.reflektor.cz .... SPAM (MEGA)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jave

www.reflektor.cz .... SPAM (MEGA)

#1 Příspěvek od jave »

Moje dnesni otazka je spise zbozne prani, ale i pres to ... co kdyby. Tata ma na tomto serveru emailovou schranku asi cca 12 let. Zadny jiny email nepouziva. Poslednich 14 dnu mu denne prijde bratru 40 spamu. Je z toho nestastny. Prosil jsem ho at si email zridi nekde jinde, protoze jedina mozna komunikace s provozovatelem je pres email a dela mrtveho brouka, ale on je na adresu zvyklej a nechce ani slyset. Asi neexistuje zadny nastroj abych v podstate jako druha strana osetril spamy ze?? Diky
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Ja pouzivam vybornej program - Spamihilator. Neresi sice to, ze Ti spamy nebudou zatezovat linku, ale alespon se nedostanou do klienta. Po par tydnech uceni a nastavovani je ucinnost tak 95%. Nicmene dnes uz snad kazdej poskytovatel mailboxu musi mit nejak vyresenou antispamovou ochranu. Pokud nema, tak bych se na nej vy.... Alespon zakladni ochrana je nutna a navic celkem jednoducha k implementaci.
czatlantis

#3 Příspěvek od czatlantis »

ten reflektor vypadá na DOST pofidérní web....zkus ho ještě chvilku přemlouvat, ať přejde třeba na gmail nebo live mail. Nebo si regni doménu přijmeni.cz a udělej mu mail jmeno@prijmeni.cz. To já takhle udělal a teď s otcem oba používáme live mail a adresy máme jmeno@prijmeni.cz a přijde to na nějakých 300kč za rok.
jave

#4 Příspěvek od jave »

czatlantis píše:ten reflektor vypadá na DOST pofidérní web....zkus ho ještě chvilku přemlouvat, ať přejde třeba na gmail nebo live mail. Nebo si regni doménu přijmeni.cz a udělej mu mail jmeno@prijmeni.cz. To já takhle udělal a teď s otcem oba používáme live mail a adresy máme jmeno@prijmeni.cz a přijde to na nějakých 300kč za rok.

Jo na to ho urcite dostanu. moc diky
jave

#5 Příspěvek od jave »

czatlantis píše:ten reflektor vypadá na DOST pofidérní web....zkus ho ještě chvilku přemlouvat, ať přejde třeba na gmail nebo live mail. Nebo si regni doménu přijmeni.cz a udělej mu mail jmeno@prijmeni.cz. To já takhle udělal a teď s otcem oba používáme live mail a adresy máme jmeno@prijmeni.cz a přijde to na nějakých 300kč za rok.

jmeno@prijmeni.cz by se mu zamlouvalo. ted jsem mu volal. Tech par stovek za nej rad zaplatim. Zkousel jsem googlovat, ale je to hlavne o novem nastupci outlooka. prosim porad jak na to. dekuji
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Najdi si nejaku firmu, ktora poskytuje webhosting (neviem, ktore su v CR dobre). Vacsinou maju aj maily a registraciu domeny. Mailove konta potom mozes pouzivat v normalnom kliente (Outlook, alebo radsej Thunderbird) a tiez cez webmail.
jave

#7 Příspěvek od jave »

Zkusim. Dekuji vsem!!!!
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

Ještě máš jednu možnost.
Převést poštu na google.
Ve firmě se mi nechtělo řešit spamového filtra na našem serveru tak jsem nechal firemní adresy převést na servery googlu.
U nás sice šlo o změny v MX zaznamech protože mame vlastní doménu ale dle vyjádření googlu to umí i u freemailových služeb.
Blbý je, že mi, to došlo na firmu předchystaný jako klikatelný odkaz, takže jsem jenom vyplnil formulář a změnil MX records. Takže ti neposkytnu přímo odkaz jak to zařídit.
Zkusit prohrabat http://www.google.com a http://www.google.com/a
Jaký to má výhody:
V podstatě komfort googlovskejch služeb při ZACHOVÁNÍ stávající adresy.
Za základní verzi se nic neplatí.
Zdarma jsou komplet filtry spam a vir. Za půl roku fungování mi to nevyhodilo jedinej důležitej mejl a spamů prošlo tak pět, možná šest. Viry žádný.
Dál funguje IMAP a POP3
P.S. Nemám s tím vůbec nic společnýho, akorát je to první freemeilová služba která funguje bez problémů. Teda zatím...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ta domena ale nie je jeho, takze je to mimo. A ked uz bude platit za domenu, tak je podstatne lepsie mat data u domacej firmy ako niekde v prdeli.
Vogon

#10 Příspěvek od Vogon »

Jasně to chápu.

Taky tam píšu, že google to umí i u freemailových služeb.
Tzn. že na tom bude stejně jako předím, data budou tak či tak u někoho na serveru ale bude mít veškerej komfort googlu. A zustane mu milovaná adresa u reflektoru.
Vzhledem k tomu, že dál funguje i POP3 tak není problém si udělat zálohu doma ale již očištěnou od sajrajtu, kterej zůstane na serveru a netahá si ho domů.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Z existujuceho serveru mozes tu postu maximalne tak nejako stahovat do googlu. Z pohladu spolahlivosti, bezpecnosti a rychlosti je to nezmysel.
Vogon

#12 Příspěvek od Vogon »

Změnou MX records nikoliv.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Zmenit MX pri freemaili?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od forbidden »

Taky by me zajimalo jak to Vogon myslel s tema freemailama. MX zaznamy fremailoveho serveru asi tezko na tvou zadost spravci zmeni :lol:
Sice by si tim asi polepsili, ale...
Vogon

#15 Příspěvek od Vogon »

Me to bylo taky divny...
Ale nabizeli me z googlu ze to umi.
Jak nebo proc, jsem tehdy nezkoumal.

Ale vyslovne uvadeli, ze na moje maily u volnyho a quicku to udelaji.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“