Špatný kuprextit ?
Moderátor: Moderátoři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
michal459 píše:...Poté jsem desku vyjmul z chloridu umyl,nadůlčíkoval,vyvrtal,odhrotil,natřel pájitelným lakem(líh smíchaný s kalafunovým práškem),nechal zaschnout a začal jsem osazovat...
Vidím zásadní problém v tom, že neočistil desku před natřením kalafunou. Měď je potřeba mechanicky nebo chemicky očistit. Po přiložení pájky se musí cín okamžitě rozlévat. Není pak problém s trochou cviku pájet i mizerný "cuprextit".
PCmaniac99 píše:ja kupuju suprextit u nas v NEDISU A4 za 70Kc je to takovej ten zelenej az zluto bilej jak kdy a sem s ní spokojenej.... vydží i při delším pájení i když už se mi taky povedlo teplem kousek odlepit... ale vrstvicka cinu ten kouske odlepene medi zpevnila a spoj funguje pořád....
Hill píše:Proč ne? V nabídce stále ještě je: http://obchod.nedis.cz/signys/signys?ac ... 2000126283
Ale už není A4 za 70Kč, ale jen poloviční (zato "oboustranný"
HAŠLERKY jsou taky "poloviční" - o to více papíru je v ceně sáčku
michal459 píše:Našel jsem přímo odkaz na tento výroek u výrobce této páječky http://cz.traconelectric.com/page.php?128 Jedná se o výrobce Tracon-electric,tento výrobc ebyl uveden i na originálním obale.Jaký máte názor na tuto páječku ?
Už to tu bylo - problém nebude v páječce, ale v "pájitelovi" - chce to cvik a praxi (procvičuj na starých deskách), později se ti to už tak často stávat nebude
Tzn., že se "taví" taky - jen ne tolik !!
Chyba je v páječce a hlavně v tom kdo ji drží - určitě ten materiál přehříváš. Napřed se na starším materiálu nauč pájet.
A kdybys měl možnost použít reg. autotrafo (třeba si je vypůjč), zkus zapojit páječku přes něj a odzkoušej si optimální teplotu.
Dle fotek to vypadá na "normální" kuprextit.
Z tohoto jsem došel k mému závěru