Porucha zdroje SMART MX26
Moderátor: Moderátoři
Porucha zdroje SMART MX26
Jedná se mi hlavně o odpory v obvodu optočlenu na sekundární straně.
Zdroj neběží, UC 3842 je OK, tranzistor FQPF5N60C vyměněn za IRF830. napájení na UC3842 je pouze 8V. Což je asi hodně málo, mělo by být kolem 16V (asi). Dělič v obvodu napájení je OK, rovněž i elyt 50m/50V.Prosím tedy o radu jak na to!Díky.
3,3V = 2,6V
30V =26V
5V = 6,7V !!!
23V = 19,5V
12V = 8,5V
Snímání na optočlen je ze 3,3V, zřejmě vadné odpory!!! hodilo by se mi to schéma, jsou tam odpory se čtyřmi proužky, jsou sice čitelné, ale nějaké divné. Nevím posloupnost barev od začátku odporů.
Na 3,3V nízké a na 5V vysoké, to je divné? Kdyby byl optočlen v háji tak je to asi celé moc vysoké nebo nízké! Můžu to ale vyzkoušet!
bobecek píše:Takže výměna optočlenu, napětí beze změn.Vyměnil jsem i ten tranzistor u něj. Zřejmě to bude těmi odpory na snímání napětí.Jenže nevím jejich přesné hodnoty. Goglím, schéma ale zatím jsem nic nenašel.
Inspiruj se strongem, jsou to podobne sracky a v jednom smartu byl zdroj identicky se strongem.
bobecek píše:To není moje, mám dsx6010, není to sice o nic lepší ale zatím běhá dobře, jinak s tím optočlenem si nejsem nějak jistý, napětí je kontrolováno z větve 3,3V a jak jsem později zjistil tak i z 5V.
Na 3,3V nízké a na 5V vysoké, to je divné? Kdyby byl optočlen v háji tak je to asi celé moc vysoké nebo nízké! Můžu to ale vyzkoušet!
Ten optoclen v techto zdrojich odchazi dost casto, jeho vymenou tomu zdroji jen pomuzes.
DSX6010 je sice na obsluhu bida, ale technicky je to stroj o nekolik radu vyse nez ty smarty a strongy. To je satelitni chvost, co se tyce kvality. Ja to uz odmitam i instalovat, protoze krome nizke ceny to nema a neumi nic a je to HW sracka. ale za 6000 komplet ke dvema TV se z cehokoliv levneho poskladat neda, ze ? Ale kdyz je nekdo 🤐, dobre mu tak.