HP Pavilion dv9000

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Je to mrtve uplne, ani s externym monitorom to nejde, ani LEDky num lock/caps lock nereaguju. A ze to po par sekundach zhasne a znovu sa rozsvieti, to pripisujem nejakemu watchdogu, ktory sa to pokusa restartovat, ked CPU nebezi.

Otazka je, preco CPU nebezi - bud odisiel alebo povolili spoje pod chipsetom (ktory je hned vedla)...

Skusim zohnat najprv CPU (to bude mat niekto aj u nas) a ked to nepomoze, tak potom dosku z eBay.

Chladic bol zasvineny dost.
Přílohy
pavilion_heatsink2.jpg
(81.27 KiB) Staženo 80 x
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Tu folii bych normálně strhl a očistil to od ní a silikonovou pastou rozumě natřel tu plochu pro styk s chladičem. Nakonec to dělám u všech, co mi přijdou pod ruku při opravách a ani jeden se nevrátil, že by se špatně kvůli tomu chladil.
Ten Turion nejde vrazit do nějaké desky u známého na otestování ?
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Pastu namiesto tej folie som tam uz dal, ale momentalne je tam na dve veci, lebo to nefunguje :D

Socket S1 nema len tak hociaka doska...

Zhanam iny procesor, potom sa uvidi.
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Já jsem to psal pomalu, protože se učím ještě číst a psát, takže jsem neviděl ten zbytek než jsem to napsal :wink:
MaTTo

#20 Příspěvek od MaTTo »

paviliony sa servisuju len v CR - Tabor .. konkretne miesto neviem ale pozarucny servis je v Tabore kazdopadne ked to bude na dosku tak ta oprava bude podla vsetkeho nerentabilna
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Doska by uz mala byt na ceste, hadam tento tyzden pride.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od drabek06 »

Co vim tak Turiony maj v sobě jakousi teplotní ochranu. Mám taky HP book s Turionem a jednou sem blbe přidělal chladič a asi po 5 minutách běhu se mě ten book natvrdo vypnul. Při pokusu o zapnutí naběhnul, ale při přehřátí zas chcípnul. Taky jsem tu měl jeden CPU Turion a nešel, jeho minulost jsem ale neznal, tak nemohu více říct.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Tak je to v <>. Doska prisla, ale vadna :evil: Po zapnuti prskla tlmivka PL1... Priamo za nou nie je skrat, ale vyzera to tak, ze je na 1,15V vetve. Google nasiel, ze tam mozu byt skratovane kondenzatory - otazka je, ktore.

Inak na doske vidiet, ze bola opravovana (zvysky tavidla) a testovana (skrabance na PAD13, co je zapinanie)... CMOS bateria je vybita, asi to dlho niekde lezalo - ze by tie kondiky len tak vyhnili?

Asi to budem musiet vratit.
MaTTo

#24 Příspěvek od MaTTo »

K stavu dosiek ake nam chodia na servis od MSI, Fujitsu, hp alebo toshiby by som toho vela vedel napisat ... je pravda ze chlapici opravia na tych doskach vsetko ale niekedy je to uz fakt hardcore ked pride doska s hnedym poprehybanym PCB co ledva prisrobujem do notebooku a potom ze po mesiaci sa to vrati ze nejde zapnut - kdovie ze sa im taketo taiwanske opravy vyplatia vobec robit teda ...
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Neviem najst ten svinsky skrat. Vraj to robia tie keramicke svine. Skusal som pripojit zdroj cez odpor 10 ohm, ale potom nenabehne 3,3V (na vypinaci nic nameram). Potrebujem regulovany zdroj... Este mi aj spajkovacka odisla, takze bude velky nakup :roll:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od drabek06 »

Koukám že když se daří tak se daří . . .
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Tiez si hovorim. Najprv ten zablesk z tlmivky (najprv som myslel, ze z FETu vedla nej, ale tie su nastastie OK). Potom zapojim spajkovacku (bez regulacie - rovno na 230V), cakam a nic... Odpadnuty drot z telesa, vnutri kovovej rurky => na vyhodenie. Vydrzalo to celkom dlho - asi viac ako 10 rokov.

Radsej dnes nebudem nic dalsie robit :lol:
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Tak pribeh o Pavilione pokracuje. Prisla od toho 🤐 totiz "nova" doska, ktora je samozrejme tiez na k***t - presne toho som sa bal a chcel som vratit peniaze. Po zapnuti tentokrat nic nehorelo, ale ozvalo sa jedno dlhe pipnutie a dve kratke = chyba grafiky :evil: Tak som sa nasral, zakryl vsetko okrem north bridge alobalom a nahrial ho teplovzdusnou pistolou. Dalej som medzi chladic a chipset narval kus hlinika, takze to tam teraz poriadne tlaci.

Notebook funguje, dokonca aj wifi. Problem je vsak v tom, ze je stale zapnuty LCD panel (podsvietenie nie, len panel) a LEDky na dotykovych tlacidlach. Staci, ked je vlozena bateria alebo pripojeny zdroj a svieti to... :roll:
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Tak problem bol v skrate v konektore CN9 (k dotykovym tlacidlam). Ked som to zase zlozil, tak zase nefunguje ta grafika... :roll:
keemo

#30 Příspěvek od keemo »

Clovece ty mas pevne nervy,ja bych to uz asi prastil z okna...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“