Čas dovoleniek
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
http://87.30.229.89/view/index.shtmlSprávně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
vytahuju toto staré téma, neb potřebuji poradit.
Chystáme se letos po třech letech opět do Chorvatska, jedu tam já s mou milou a naší dcerkou (9) + synovec (13). Problém je v tom, že kluk nemá pas a babka (matka nebyla schopná se o něj starat) musí před zažádáním o vydání jeho pasu mimojiné zažádat i o potvrzení jeho občanství. Dětský pas stojí 100kč, ale potvrzení občanství prý 1000kč, nějak se mi to nezdá a tak se ptám starších a zkušenějších. Babka se ptala kde se to vyřizuje a bylo jí zděleno že v Ostravě, na dotaz kde tam, jí bylo odpovězeno, že to jí nemusí zajímat, že tu žádost tam posílá město a na Měu. potom taky nechá oněch 1000kč. Moja mi zase říkala
Děkuji
VI. Správní poplatek
Správní poplatek za vydání osvědčení o státním občanství České republiky je stanoven ve výši 100,- Kč. V případě, kdy je osvědčení o státním občanství určeno k vyřízení 1. občanského průkazu, správní poplatek se nevybírá.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Tak ať se daří a hezkou dovolenou.
Edit: Na úřadě si nemohou říci o poplatek, který je zrovna napadne. Je na to závazný ceník a musí být na úřadě k nahlédnutí nebo vyvěšený.
Něco jiné jsou zprostředkovatelé, ti si mohou říci o cokoliv - cena je smluvní
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich