Grundig Sydney SE7230 cuc 1832

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bumpkin

Grundig Sydney SE7230 cuc 1832

#1 Příspěvek od bumpkin »

U této tv byl vadný budící tranzistor+regulace poduškovosti (tda8145 a ZD33V). Po výměně tv běží,ale podél levého okraje má záclonu,viditelnou na světlém pozadí,nebo na modré obrazovce bez signalu,případne na vyvolaném menu.Napětí zdroje je O.K.,kond na 160v jsem pro jistotu vyměnil.Nesetkal jste se s tím náhodou někdo? Grundigů mi jezdí z německa celke dost,ale tuhle vadu jsem tam ještě neměl.Tv je asi pět let stará.Taky mě překvapilo,že 100Hz modul není odstíněný v plechovém krytu,jak to většinou bývá.Dík za nakopnutí.
Artax
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Artax »

Vypadá to jako H impulz, prolézá, zpožděný cca o 7 us, takže je asi v první desetině řádkového běhu? Ostře svisle ohraničený překládek v chromě. Zkus vypnout barvu, jestli to je z chromy nebo z jasového kanálu. Abys měl jistotu odkud! Leze po napájení, nejspíše, ale také je možná něco blbě uzemněno! Studeňáky, elyty a nejspíše ve feature bloku.
bumpkin

#3 Příspěvek od bumpkin »

Tak jsem se chtěl teď ještě podívat na to,jak by to vypadalo se staženou barvou,ale bohužel mi opět odešla poduška,respektive zd33v.Už se mi to stalo dvakrát. Zjistil jsem pak jestě napálenou cívku 5mH,tak jsem myslel,že to bude tim.Ale není. Zajímavý je,že to zdechne vždy při startu.Předtím dvě hodiny běželav poho.
Nevím,jestli to taky nemůže způsobovat nahrada toho tranzistoru. Původní byl 2SC5331,z AME mi poslali 2SC3997.Ale u grundigu jsem s nahradama nikdy neměl problém.Ta dioda taky nikdy neodejde do uplného zkratu,ale má pak odpor cca.200ohm,samozřejmě v obou směrech.
evzena

#4 Příspěvek od evzena »

Podívej se na C55013,D53072
bumpkin

#5 Příspěvek od bumpkin »

Ten kond jsem už vyměnil. Ta dioda,se podle měření zdá být dobrá.Ale pravda je,že už mě jednou ta samá dioda vyškolila u Philipse.Taky se zdála dobrá a pod zátěží nemakala.Určitě tady nějakou najdu,tak ji vyměním.Díky,dám vědět.
bumpkin

#6 Příspěvek od bumpkin »

Tak jsem zkusil vymenit tu diodu,kondy v f-boxu,kondy kolem vystupnich napeti vn trafa,sitovej elit a prozemnit,ale zadna zmena. Bez oscilu jsem asi v koncich.
lubosbrod

tv Grundig

#7 Příspěvek od lubosbrod »

shanim na Grundika M63-281 IDTV-LOG CUC1826 TUNER29504-20121 NEBO23121 I HO KOUPIM DIK TEL .605803809 EMAIL..lubosbrod@centrum.cz
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“