Tak jsem původně udělal chybu v měření, místo log 0 jsem na pin 10 přivedl log 1(spletl jsem si "nulový pin", takže obousměrná komunikace "funguje", ale přitom nejde.
Snad ne, ale o to teď nejde. Na ty nepájivý desce mi funguje to, když mám odpojené Tx a Rx do atmegy tak mohu piny spojit a komunikace se vrací, jenže tady ne(a proto to taky nefunguje ani s tou atmegou).
siska píše:Snad ne, ale o to teď nejde. Na ty nepájivý desce mi funguje to, když mám odpojené Tx a Rx do atmegy tak mohu piny spojit a komunikace se vrací, jenže tady ne(a proto to taky nefunguje ani s tou atmegou).
Ale o to sakra jde, jesti máš prohozené Tx a Rx z PC, tak to fungovat nemůže.
Jo o to vážně jde já myslel že tys myslela ty druhý tx rx co jdou do atmegy. Tu "vstupní" byly vskutku přehozené. A já se jdu zahrabat... celý den kontroluju všechno, kromě tohodle. Díky.
A mě taková kravina napadla až jako poslední a přitom to je nejčastější "závada", kterou kontroluju jako první. A to už se to tak hezky dramatizovalo, vypadalo to skoro na parazitní vlivy volné energie a nakonec takové triviální řešení
Jinak je z toho vidět, že ty RS232 drivery vyrží opravdu hodně, včetně propojení výstupu na výstup. Odpálit je bez přivedení většího napětí zvenčí, dokáže jen opravdový odborník nadporučíkových kvalit.
Naposledy upravil(a) Andrea dne 15 črc 2009, 20:23, celkem upraveno 1 x.