Otázky na EZS DSC a Paradox

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
KarelM

Otázky na EZS DSC a Paradox

#1 Příspěvek od KarelM »

Měl bych na Vás jednu prosbu o několik rad. Získal jsem starou ústřednu Magnum Alert s klávesnicí RP 1054e bohužel bez kódů a manuálu. Je mi jí líto vyhodit a nevím jak provést reset popř. nastavení. Po elektrické stránce(zapojení) je mi vše jasné.
Dále jsem byl také osloven,abych přeprogramoval ústřednu ESPRIT 748, stáhnul jsem si proto manual z internetu, ale něco tak nepřehledného jsem neviděl. Něměl by jste pro mne, jako začátečníka, nějaký srozumitelnější návod nebo radu jak programovat paradox? A ještě jednu otázečku, stačí mi pro spojení PC s ústřednou DSC PC 4020 v3.0 jenom seriový kabel a pro spojení přes telefonní linku modem MD-12? Mockrát díky. Karel M.

Přesunuto z PM, aby mohli poradit i ostatní.
alovka
alovka
Zakladatel fóra/superadmin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od alovka »

a) Magnum alert - bez manuálu neuděláte nic. Pro člověka, který je zvyklý na určité postupy z jiných systémů je Magnum alert oříšek. Instalační manuál mám. Pracně jsem ho sháněl už dříve a nedávno jsem si ho nakenoval, protože se začal rozpadat :-). Systém na náš trh dodával Alarm Absolon. Nicméně ho mám má asi 9MB. Reset jsem na Magnumce ještě nedělal, takže s tím neporadím, ale tuším propojkou na desce.

b) Esprit 748, poměrně snadná ústředna, ale manuál, který k ní dodávají musím říci, že není moc podrobný. Jeden jsem ale sehnal a ten je podrobný celkem dost. Když už jste v instalačním programování posouváte se po sekcích dle programovacích tabulek a zadáváte příslušné hodnoty. Programovacích kroků je tam celá řada, takže by bylo dobré říci, co vám není jasné. Pro záčatečníka je dobrá na naučení.

c) DSCéčka se programují PClinkem ( RS232 ) a to i Maxsys 4020. Schéma PC linku je na webu. Katalogový list ústředny jsem Vám projistotu hodil na upload centrum. Jako modemy lze použít více typů s komunikační rychlostí 1200, 2400 bps. Já s úspěchem používám na Paradox, DSC apod.. modem Gandalf.
kajda

Re:

#3 Příspěvek od kajda »

Děkuji za rychlou odpověď a prosim o zaslání manuálu k Magnum na
kajda@email.cz
alovka
Zakladatel fóra/superadmin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od alovka »

Dnes večer by Vám to teoreticky mohlo přijít :sasa:
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“