Vogon píše:
Důležitý hodnoty souhlasí; rozdíly jsou daný měřením za různých stavů UPS.
Takže to zkusím vzít obecně. MC34163/5 je řízen jednak procesorem na pinu 2, pomocí děliče R65 a R107 a jednak zpětnou vazbou z výstupu přes R64. Tyhle tři odpory nastavují výstupní napětí. Je možný, že vystárly a změnily hodnoty. Dále je Obvod řízen FETem Q100 který při poruše, dobíjení zablokuje, zkratováním pinu 6 na zem. Blokovací keramika C35 může mít svod, může být i přiotevřen Q100 nějakým parazitním napětím ze zkratovaného blokovacího kondenzátoru někde na desce. Q100 lze úplně odpojit.
Zkontroluj tlumivku L3 zda nemá studeňák a diody D28 a D29 a C50.
Zkontroluj si bodu napětí za tlumivkou a na pinu 14+15 s baterií a bez baterie. Změř si proud do baterie měl by být kolem 0,7A.
A ještě maličkost. Tohle schéma je z BK400EC ty máš pravděpodobně BK250EC a to je obvodově řešeno malinko jinak. Dobíječ by měl souhlasit, včetně pozičních čísel součástek. Pokud ne, nebudem to už řešit tady pošli mi SZ.
Děkuji ti za pomoc, změnil jsem R65 na 2890 Ohm, U0off 14,35V (Inab=0,1A), U0on 13,48V (Inab=1,22A), myslim, že jsou to hodnoty, které by mohli klasickým Pb aku nad 44Ah celkem vyhovovat, další skryté závady prozatim řešit nebudu, pokud mi ups shoří, tak se ji buď pokusím opravit, nebo si za pár stovek koupím jinou.