Z čeho udělat kontakty na baterii
Moderátor: Moderátoři
Z čeho udělat kontakty na baterii
Z čeho jsou dělané běžně? Tipuju, že je to něják (snad galvanicky) pokovená měď. Dalo by se někde něco takového koupit v rozumném množství?
Nebo možná mosazný plech by taky mohl být.
Možná by nebyl špatný nerez, ale s tím nemám zkušenosti.
- PCmaniac99
PCmaniac99 píše:zapoměl jsi především napsat o jakou se jedná baterii...
Nejedná se o baterii. Je to pozdro, do kterého se ta baterie vkládá. A v tom pouzdře ty kontakty uhnily.
Je mi jasné, že pocínovaná měď bude na prd - proto jsem se ptal. Potřebuju, aby to vypadalo jako originál, takže mosaz a podobné materiály nepřipadají v úvahu...
fero7 píše:1.Ak je to mozne, tak kupit nove puzdro.
2.Ak nie, tak kupit nove puzdro a z neho pouzit iba kontakty.
3.Kupit nahradne kontakty do DO ovladac .
4.Paskove vyvody zo starych priemyselnych baterii (clankov).
1. Nové pozdro koupit nejde - je velice staré.
2. Tehdy se používaly jiné baterie, takže kontakty mají na dnešní dobu "atypický" tvar. Zkoušel jsem, ale na nic použitelného jsem nenatrefil.
3. Z výše uvedeného důvodu také nelze zrealizovat, prostě jsou přiliš malé.
Čtvrtý bod mě ale velice zaujal! Kde by se takovéto baterie daly sehnat? A jaké rozměry mívají ty vývody?
Ono o tu pružnost zas ani tak nejde - daný typ baterie se už stejně pár desetiletí nevyrabí, takže tam nikdo nic strkat nebude. Jdem jenom o to, aby to "vypadalo dobře".
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Před stříbřením (řádně mech. očištěné) očistit, nejlépe v kyselině a stříbřit ve starém, použitém foto-ustalovači (jenže, kde ho vzít - kdo ještě dnes dělá č/b fotky "podomácku" ?)
Jako dekorace to postačí, samozřejmě to nemá "trvanlivost", hlavně proti otěru, jako galvanické stříbření