Spojování transformátorů
Moderátor: Moderátoři
-
Fišer
Spojování transformátorů
- Přílohy
-
2trafa.jpg- (10 KiB) Staženo 125 x
Když se tedy jedno vinutí otočí, středními diodami půjde dvojnásobný proud oproti těm ostatním, a odtud ten můj vynález s orientací vinutí. Měl jsem pocit, že jinak je to ekvivalentní a rozloží to to proudové maximum. Člověk nemá dát na pocity, že, a Fišere, taky ne slepě na cizí rady! S výjimkou Andrey, na ni se dá spolehnout.
-
Fišer
-
Fišer
Tohle řešení se mi líbí.Je to jednoduché a elegantní vyřešení pararlerního zapojení. Nikdy mne to nenapadlo.Jsi dobrej. Vzhledem k tomu,že nejsou zakresleny začátky vinutí na primáru,tak je bezpředmětné rozebírat začátky sekundáru. Jestli něco podobného budu v budoucnu řešit,tak tohle určitě použiju.Bernard píše:Samozřejmě, že to funguje, jenom trochu jinak. Těmi středními diodami neteče žádný proud (ruší se), tak jako by tam nebyly, a zbytek je Graetz na sériové spojení těch sekundárů. To jsem ale moula, co?![]()
Když se tedy jedno vinutí otočí, středními diodami půjde dvojnásobný proud oproti těm ostatním, a odtud ten můj vynález s orientací vinutí. Měl jsem pocit, že jinak je to ekvivalentní a rozloží to to proudové maximum. Člověk nemá dát na pocity, že, a Fišere, taky ne slepě na cizí rady! S výjimkou Andrey, na ni se dá spolehnout.
Nemám zájem o korekci pravopisu.