lednička nechladí, mrazák ano.. čím to???
Moderátor: Moderátoři
lednička nechladí, mrazák ano.. čím to???
mám několik zánovních (do 1 roku stáří) ledniček IKEA by Whirlpool a u všech se vyskytuje závada, že mrazák funguje, ale lednička absolutně nechladí.. Dokonce se teplota v lednici ani po několika hodinách nezměnila a stáje je v ní příjemných 22-23 stupňů... Kompresor běží nonstop....
Předpokládal bych, že je uniklé chladicí médium, ale vzhledem k tomu že lednice jsou jednokompresorové a mrazák mrazí, tak tam médim přece být musí...
Je možné, že ho je nedostatek a že prostě na lednici, která je výše nedosáhne??? Nebo je prostě v části lednice někde ucpané potrubí???
Díky za případné rady...
Tolko z mojich skusenosti.
Ventilátor sice má, ale pouze k cirkulaci vzduchu v ledničce...
Jinak prostě chladicí trubička vede přes mrazák do ledničky a zpět do kompresoru.. Pročetl jsem celé fórum od začátku, kde někdo píše že někdy bývá ventil, který rozděluje výkon pro mrazák a pro chladničku... nic takového jsem prostě nenašel...
Zarazila mne jedna věc... všechny lednice co mi prošly rukou (ne opravou), tak měly na kompresoru napouštěcí trubičku pouze secvaknutou.. Tyto lednice mají ji secvaknutou na dvou místech a mezitím opájenou cínem...
Znamená to, že je někdo už zkoušel plnit????
Ventilátor sice má, ale pouze k cirkulaci vzduchu v ledničce...
a neni vedla ventilatora taka trubka co vede do chladnicky? U mne to tak je. a nekdy ten ventilator zapina jak chce a to potom nadela paseky kdyz nezapina... a jak je riesena regulacia, resp. popis vsetky "kolecka" co tam su a nac su a jak funguju. To pomoze tez.