Dioda-DvD zdroj

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mr.Pájka

Dioda-DvD zdroj

#1 Příspěvek od Mr.Pájka »

Ahoj , dnes jsem se pustil do "opravy" DvD - zavada je viditelne ve zdroji tam kde má být výstupní U 5V je 0 , toto podle všeho způsobuje zničená dioda - SR 560 JF - zajímalo by mě jakým typem diody ji mohu nahradit na netu sem o ní nic nenašel - prosím o radu jakou diodou ji mám nahradit
Díky
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Jak nenašel, první odkaz z Gůůgla
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... R560.shtml
Mr.Pájka

#3 Příspěvek od Mr.Pájka »

Jééé díky moc do guglu jsem tam daval mezeru tak mi to vyhodilo spoustu odkazu ktere se nevstahovaly k te diodě
nasel jsem ekvivalent te SR560 diody - SB560 :-) diky za pomoc
BIPOLAR

#4 Příspěvek od BIPOLAR »

Mr.Pájka píše:Ahoj , dnes jsem se pustil do "opravy" DvD - zavada je viditelne ve zdroji tam kde má být výstupní U 5V je 0 , toto podle všeho způsobuje zničená dioda - SR 560 JF - zajímalo by mě jakým typem diody ji mohu nahradit na netu sem o ní nic nenašel - prosím o radu jakou diodou ji mám nahradit
Díky
A víš určitě že ta dioda je vadná ? Měřil si jí aspoň při jednom vypájeném vývodu ? Pokud je vadná, obyčejně je ve zkratu. Zkontroluj také vyhlazovací elyt pro 5V :wink:
Mr.Pájka

#5 Příspěvek od Mr.Pájka »

Dík za radu - ta dioda je K.O. + měřil jsem ostatní součástky a našel sem špatný kondík :-) snad to je všechno co na tom zdroji odešlo :-) v pondělí dám vědět jestli to funguje . Díky za pomoc :)
Mr.Pájka

#6 Příspěvek od Mr.Pájka »

Tak ten zdroj sem vymenou te diody rozchodil :-) diky jeste jednou za pomoc
BIPOLAR

#7 Příspěvek od BIPOLAR »

Mr.Pájka píše:Tak ten zdroj sem vymenou te diody rozchodil :-) diky jeste jednou za pomoc
Doufám že jsi vyměnil i ten elyt :wink:
Odpovědět

Zpět na „Součástky“