programování PIC pomocí IC prog

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od stepa »

eljaro píše:jestli to vidím dobře tak MCLR je připojeno přes ledku ?! asi by to tak uplně bejt nemnělo spíše 10k odpor na + , a kond 100n na zem at se reset trochu zpozdí proti zapnutí ! mněřil jsi to mclr jaké máš na něm napětí ? při napájení 5V se za 1 považuje napětí nad 3,6V teprv pak se genereju příznak resetu po zapnutí do té doby by mněl být procesor mrtvolka

To neni LED, ale schottky dioda. Je to zapojeny podle standardu ICSP od Microchipu(AN30277d). Je tam kvuli tomu, ze kdyz programujes MCU v obvodu, tak aby ti nevlitlo programovaci napeti do ostatnich casti a nezpusobilo skody. Takze tohle je OK :wink:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
bu2520

#17 Příspěvek od bu2520 »

na MCLR mám 4,7V , ale prostě to vypadá jako když je vypnutý oscilátor proto že , co mám zkušenosti tak na krystalech by mělo být většinou okolo 2,5V , krystalů jsem zkoušel několik, ale jak říkám na baragrafu je vidět, že t ona 9 pinu mírně pulzuje ale napětí nula na 10 je nula bez příznaků. Win pic jsem nerozchodil , zřemě si nerozumí s XPčkama . Ještě odpolko testnu nahnat tam nějaký blikač. Ty picy mám dva a oba nové zapojený je je v patici ale ostatní IO nejsou osazené teda kromě stabilu na +5V
stepa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od stepa »

WinPic chodi pod XP...na 1000%. Vypada to, ze to mas rozdrbany vic nez je zdravo :wink:
bu2520

#19 Příspěvek od bu2520 »

on softwarově chodí ale nenakonektí programátor, ale ještě to vcšechno projdu znovu
stepa
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od stepa »

bu2520 píše:on softwarově chodí ale nenakonektí programátor, ale ještě to vcšechno projdu znovu

No tak mas napsat, ze se ti to nespoji s programatorem a ne ze si nerozumi s XP.

Vyzkousej jiny nastaveni rozhranni.
bu2520

#21 Příspěvek od bu2520 »

no je to přesně ten pony prog com84 , icprog mě chodí na jdm , ale an ina něm mě winprog nechodí mám i zprog od xelteku, ale ten tyhle pice nepodporuje .
bu2520

#22 Příspěvek od bu2520 »

tak zatím mi to ukazuje, že chyba bude v programátoru, win pic jsem rozchodil, prostě ukazuje že nenašel programátor, ale pak pracuje nicméně když dám přečíst pice v ic progu tak je prázdný a opačně , zajímavé je, že data verifikuje jak nic. tak něco vymyslím jinak, zatím moc děkuju za to utrpení se mnou
stepa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od stepa »

bu2520 píše:tak zatím mi to ukazuje, že chyba bude v programátoru, win pic jsem rozchodil, prostě ukazuje že nenašel programátor, ale pak pracuje nicméně když dám přečíst pice v ic progu tak je prázdný a opačně , zajímavé je, že data verifikuje jak nic. tak něco vymyslím jinak, zatím moc děkuju za to utrpení se mnou

Na nejakou verifikaci se vyprdni, jestli to beres jako znameni nejake funkcnosti programatoru, tak se mylis. Je jasny ze pracuje i kdyz nenajde programator...neni tam zadna pojistka, aby nepracoval, kdyz je odpojeny programator(a kdyby byla, tak to ztezuje offline praci). Jeste aby ten PIC nebyl prazdny, kdyz cte z PRAZDNEHO COM portu(nema pripojeny programator).

Kdyz nenasel programator, tak bud mas blbe nastaveny COM port, nebo s tim programatorem neumi pracovat a nebo je programator v haji. Ale predpokladam, ze jsi na tom programatoru uz nejake MCU uspesne naprogramoval-nebo tomu tak neni?
bu2520

#24 Příspěvek od bu2520 »

přes pony 16f84,nebp eepromy, ale je fakt, že atmely dělám přes toho xelteka, ale jak říkám programování neumím proto že , těch pár drobností které si tvořím s atmely tomu se programování říkat vůbec nedá. Udělám ten jak používáš ty a uvidím.
bu2520

#25 Příspěvek od bu2520 »

tak vyřešeno . Použil jsem počítač s mileniama Ic prog a ponyprogramátor. Ovšem oscilátor jsem zprovoznil když jsem zvolil device 873 bez indexu A. ovšem pak neseděl program . Když jsem ale pak pice naprogramoval jako s indexem A tak už oscilátor zůstal zapnutý Uff. Mod děkuju všem za to že mě nasměrovali a že měli se mnou boží trpělivost. :prst:
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“