vf hledač ztracených klíčů

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

vf hledač ztracených klíčů

#1 Příspěvek od jade »

Tak jsem zas někde pozbyl klíčky od auta... Prozkoumal jsem web, zda se nedá koupit nějaký "keyfinder", ale seriozní rádiové provedení je u nás předražené (asi 1500kč). I bych si vyrobil, vysílací ovladač není zase takový problém, ale dostatečně citlivý přijímač, který by se vešel do klíčenky, tedy nevím jak a z čeho postavit. Předpokládám, že pro tyto aplikace existují nějaké specializované obvody.
Poraďte prosím...
Jenom neuvádějte žádné klíčenky na zapískání, o tyhle nemám zájem.
Díky předem
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

jade píše:Tak jsem zas někde pozbyl klíčky od auta... Prozkoumal jsem web, zda se nedá koupit nějaký "keyfinder", ale seriozní rádiové provedení je u nás předražené (asi 1500kč). I bych si vyrobil, vysílací ovladač není zase takový problém, ale dostatečně citlivý přijímač, který by se vešel do klíčenky, tedy nevím jak a z čeho postavit. Předpokládám, že pro tyto aplikace existují nějaké specializované obvody.
Poraďte prosím...
Jenom neuvádějte žádné klíčenky na zapískání, o tyhle nemám zájem.
Díky předem

tak za ty prachy (1500KČ) to horko těžko postavíš (i s hotovýma RX/TX modulama)
kevin_mitnick

#3 Příspěvek od kevin_mitnick »

ted hledas klice

pak budes hledat vysilaci klicenku...

ver mi, pisu z vlastni zkusenosti. :wink:
jade

#4 Příspěvek od jade »

Nene, klíčenka musí být právě přijímací. Přijme signál a spustí akustický povyk.Tak.
Když by byla klíčenka něco jako radiomaják, nebyl by problém do ní vtěsnat součástky. Vyhledání by si ale nezadalo s honem na lišku.
Maskot

#5 Příspěvek od Maskot »

Male odboceni,mohl bys osvetlit,jak bys neztratil klicenku kdyz klice ztracis bezne? :) Tady by nejlepe pomohl recept ktery se puziva u malych deti :) (tkanicka a klic poveseny kolem krku) :)
jade

#6 Příspěvek od jade »

Hmm, nevím, jestli si dobře rozumíme. Asi to bude chtít bližší osvětlení zamýšlené sestavy: na klíčích bude přivěšena klíčenka -přijímač. Když někde založím klíče, tak budou někde založené i s klíčenkou-přijímačem.
Uvedu v činnost vysílač, klíčenka přijme signál a začne vydávat zvuk, podle kterého ji najdu.
Měl jsi zřejmě na mysli možnost ztráty vysílače.
Když někdo najde ztracený vysílač, tak mi neujede s autem ani nevleze do domu a je malá pravděpodobnost ztráty či založení dvou předmětů najednou.
Chápu, že mnohým to nedá a napřed se pokusí najít slabiny "projektu" aby mi mohli vysvětlit, proč raději nic nevymýšlet, nestavět a radši jít na pivo.
Prosím o konstruktivní přístup.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

jade píše:Když někdo najde ztracený vysílač, tak mi neujede s autem ani nevleze do domu

No právě,když někdo najde ten vysílač,tak ho použije,najde klíče a odjede Ti vykrást dům. :?
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

jade píše:... radši jít na pivo.

OK. Běž za babama.

jade píše: Prosím o konstruktivní přístup.

Zum, befehl, herr obrst.
Zkus na klíč nalepit takový to blikátko na mobil. Místo LED tam dej bzučák. Potom stačí chodit kolem s mobilem a někoho prozvánět.
Nebo na klíče nalepit LC obvod naladěný na nějakej kmitočet. Třeba upravenou nálepku z RFID čipu. PMR vysílačkou to budit.
Taky jsem někde viděl ID karty s LC obvodem uvnitř. Bylo to laděný na kmitočtovej rastr po 50 kHz a sloužilo to jajko bezkontaktní karta pro docházkovej system. Myslim že to produkoval MUSO Card.
Ta karta byla tlustá asi tři milimetry a uvnitř bylo plno prázdnýho místa.

A tak dál.

Je to dost konstruktivní?
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Když konstruktívní přístup, tak zkus opajcovat bezdrátový zvonek, přijímač předělej na SMD a tak se Ti vleze do přívěsku na klíče. Vysílač je jednoduchý oscilátor s kodérem, přijímač je superreakční přijímač + nějakej operák jako zesilovač a tvarovač a pak speciální IO jako dekodér kódu.
(Schémata na netu už najdeš)
kevin_mitnick

#10 Příspěvek od kevin_mitnick »

jade píše:Měl jsi zřejmě na mysli možnost ztráty vysílače.

Jo, presne tak. Blbe jsem to napsal, ale o tohle mi slo. Ja jsem neco obdobneho mel (darek od pribuzneho) porad jsem hledal vysilac abych mohl hledat klice, nebo jeste casteji jsem klice uz mel v ruce a ani za zlaty tele jsem nemohl nalezt ten sprosty vysilac...

jade píše:Když někdo najde ztracený vysílač, tak mi neujede s autem ani nevleze do domu a je malá pravděpodobnost ztráty či založení dvou předmětů najednou.

Vis proc se delali ty prijmaci klicenky na zapiskani? Protoze vysilac (hubu) mas stale u sebe a nemusis hledat...

jade píše:Chápu, že mnohým to nedá a napřed se pokusí najít slabiny "projektu" aby mi mohli vysvětlit, proč raději nic nevymýšlet, nestavět a radši jít na pivo. Prosím o konstruktivní přístup.

Jenomze tady je konstruktivni zkonstatovani faktu, ze hledat jeden kram (vysilac) abys mohl nalezt druhy kram (klice) j k nicemu. tady by snad pomohlo jedine, pokud by vysilacem byl nejaky obecne dostupny predmet. Ta huba a piskani z toho vazne vychazi nejlip.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“