Velké hřátí BU808DF-chladiče Chassis 11AK30A4

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Velké hřátí BU808DF-chladiče Chassis 11AK30A4

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím pánové. Už nějaký den pátrám z jakého důvodu se mne, řekl bych nezvykle moc hřeje koncovej trz. rozkladu.(BU808DFI) V TV byla původně chyba studeňáku na konektoru vych. cívek a z toho důvodu odešel trz. Oprvil jsem to osadil zatim použitým trz což sem dobře udělal vydržel pár min a konec. Na chladiči se nedal udržet prst. Tak jsem hledal dál vše co kolem je jsem prošel vyměnil jsem: C618, C619. Nakonec z jiného vraku i VNT. Výsledek ale stejný cca po minutě se už nedá udržet prst tedy v okolí místa kde je tranz. chladič je železný a tudíž na prd. Konstrukčí chyba??? Párkrát jsem se s tím již setkal ale byla to verze jiná kde se dělala úprava tohle ten případ neni. Rozměr obrazu je v pořádku. Napětí +- sedí také. Tak prosím nesetkal jste se s tím někdo. Dík
ivan116

#2 Příspěvek od ivan116 »

kozoka

#3 Příspěvek od kozoka »

Peta-cb píše:Zdravím pánové. Už nějaký den pátrám z jakého důvodu se mne, řekl bych nezvykle moc hřeje koncovej trz. rozkladu.(BU808DFI) V TV byla původně chyba studeňáku na konektoru vych. cívek a z toho důvodu odešel trz. Oprvil jsem to osadil zatim použitým trz což sem dobře udělal vydržel pár min a konec. Na chladiči se nedal udržet prst. Tak jsem hledal dál vše co kolem je jsem prošel vyměnil jsem: C618, C619. Nakonec z jiného vraku i VNT. Výsledek ale stejný cca po minutě se už nedá udržet prst tedy v okolí místa kde je tranz. chladič je železný a tudíž na prd. Konstrukčí chyba??? Párkrát jsem se s tím již setkal ale byla to verze jiná kde se dělala úprava tohle ten případ neni. Rozměr obrazu je v pořádku. Napětí +- sedí také. Tak prosím nesetkal jste se s tím někdo. Dík
vestel klasika.. vadný kondík v buzení 10 mikro.... a darlington pak neodchází
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peta-cb »

Ano celé jsem to četl a pověstný sem měnil jako první věc ale výsledek nepozorovatelný. Vestely sou mrchy kolikrát mne už řádně potrápily. Nu vemu nato asi skop a snad ukáže kde je chyba :)
Maskot

#6 Příspěvek od Maskot »

Peta-cb píše:
Ano celé jsem to četl a pověstný sem měnil jako první věc ale výsledek nepozorovatelný. Vestely sou mrchy kolikrát mne už řádně potrápily. Nu vemu nato asi skop a snad ukáže kde je chyba :)

To jsi mel udelat jako prvni,nez menit a menit.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Peta-cb »

takže oměřeno a ono mrcha to sedělo ale až ne jistou cívku L603 která se nachází v obvodu H cívek. Takže pravděpodobně tim studeňákem dostala co neměla a vznik mezizáviťák. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Setkal ste se někdo s tím že byla vadná?? Jinak BUčko s chladičem je již v normě
bigone

#8 Příspěvek od bigone »

3 věci, špatný buzení,.. - kond,.. čínskej tranzistor,.... špatná konstelace cívky a kondů v kolektoru bučka. Skoro to vypadá že se někdy stane že cívka nebo kondy změní hodnotu a tranzistor se nevypíná kdy má,...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“