HP LaserJet 1020 nebere papier

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jancis1

#16 Příspěvek od Jancis1 »

Vogon píše:Pokud svítí zelená led po zapnutí napájení tiskárny je autotest a stav čidel v klidu v pořádku.
Rozumím tomu dobře, že je to tak?
Ano je to tak, svieti zelená. Ďakujem za odpovede, skúsim to ešte ako mi píše Oldradio, ja už som to mal rozobraté, ale ten laser som nerozoberal, nevedel som ako to tam je robené, myslel som že je to niečo ako optika na prehrávači a že sa to mení celé. Inak na obale tej tlačiarne je písaná obmedzená záruka iba 1 rok, tak asi vedia prečo. Takže keď budem v robote a mať čas, tak sa na to pozriem a dám vedieť.
Vogon

#17 Příspěvek od Vogon »

Ten laser nerozebirej, nic tam stejne nezjistis.
Pokud by byl zadrenej scanner motor bude to slyset, pisti to docela silne.
Pokud by se netocil vubec nadproudova ochrana by vyhlasila chybu jiz pri zapnuti pri autotestu.
Tak nejak si myslim, ze problem bude spis mechanicky.
Zkontroluj cidla zda se volne pohybuji a zkontroluj to RLY s rohatkou. Privodni kablik a konektor.
Taky zkontroluj jestli se tiskarna pokousi nabrat papir; koukni do prostoru zasobniku papiru jestli se pri tisku pohybuje uvnitr gumova vacka.
Jancis1

#18 Příspěvek od Jancis1 »

Vogon píše:Ten laser nerozebirej, nic tam stejne nezjistis.
Pokud by byl zadrenej scanner motor bude to slyset, pisti to docela silne.
Pokud by se netocil vubec nadproudova ochrana by vyhlasila chybu jiz pri zapnuti pri autotestu.
Tak nejak si myslim, ze problem bude spis mechanicky.
Zkontroluj cidla zda se volne pohybuji a zkontroluj to RLY s rohatkou. Privodni kablik a konektor.
Taky zkontroluj jestli se tiskarna pokousi nabrat papir; koukni do prostoru zasobniku papiru jestli se pri tisku pohybuje uvnitr gumova vacka.
Ako som už písal, tak mechanický problém to nebude. Sú tam štyri čidlá, ktoré som skúšal elektricky a aj pri prechode papiera a pohybujú sa volne. RLY s rohatkou som skontroloval tiež mechanicky aj elektricky. Keď to zatlačím ručne, tak papier normálne zoberie, ale nič nevytlačí. Cievka má obvod, ale jednoducho z procesora čo je doska nad laserom nepríde signál pre RLY.
Vogon

#19 Příspěvek od Vogon »

Tak nevim.
Jancis1

#20 Příspěvek od Jancis1 »

Problém bol naozaj v tej laserovej jednotke. Motorček sa vôbec netočí a to preto, lebo celý plošák aj s driverom je zatečený(je odpadnutá aj jedna nožička od IO AN44010A) asi od vody čo si kamarát spomenul až potom keď som mu to povedal že žene sa tam čosi vylialo :) .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“