Lakování desky plošných spojů
Moderátor: Moderátoři
-
pajk
Lakování desky plošných spojů
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Za cenu trochy smradu se dá i vyměnit součástka. Nic neumývám, kalafunu nepoužívám.
Ten zelenej se dá dobře použít na fixování šroubků, na desce vypadá hnusně.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zdenci píše:no ale pozor, ja som robil DPS, po vyleptani nastriekal fluxom 10 z GME (kalafuna s liehom za 200SKK:)), potom osadil, zmyl zbytky aj ten nastrek liehom a znovu sa pokusal nastriekat ale sa to nechutne zrazalo, chcelo by to asi lepsi lieh, mozno odlakovac na nehty
Není odlakovač moc agresivní, bylo by škoda aby to potom oxidovalo. To mě připomnělo, jak jsme řešili mraky reklamací v jedný výrobní sérii, nakonec se přišlo na to, že nechali osazený DPS zmoknout a pak se divili že mají šváby zelený nožičky
Zdenci píše:no ale pozor, ja som robil DPS, po vyleptani nastriekal fluxom 10 z GME (kalafuna s liehom za 200SKK:)), potom osadil, zmyl zbytky aj ten nastrek liehom a znovu sa pokusal nastriekat ale sa to nechutne zrazalo, chcelo by to asi lepsi lieh, mozno odlakovac na nehty
Musíš tu desku nejdřív usušit.
tu je odkaz na to pdfko:
http://www.kovopb.cz/cz-en/dp-solders.pdf
mohol by si mi prosim povedat ktore z tychto sa ti zdaju slusne, mne sa vidia:
100g 0,6mm S-Sn62Pb37Cu1 - F1?
1000g 1mm S-Sn60Pb38Cu2 - F1?
ale iba preto ze tieto iste zlozenia mam aj v tych fluitinoch
mam tych s fluitinami este asi 5kg preco su zle?
este som nedodal, pajkujem hlavne bezne DPS, teraz uz zacinam aj SMD maxcimalne ale do velkosti 1206, sem tam nejake konektory, ale nic vacsie.