FM 3.50 --->> USB tiskárna

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

FM 3.50 --->> USB tiskárna

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Jak vytisknout starší návrhy plošných spojů vytvořené pomocí SW F. Mravenec?
Pro tisk slouží externí programy, které vytvoří tiskové soubory - ty se pak kopírováním na port LPT1 apod. vytisknou.
Jak ale kopírovat na port USB, ev. síťové tiskárny?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Sdilena sitova tiskarna lze namapovat na LPT port prikazem net use LPT1 \\pocitac\tiskarna
USB tiskarny mivaji virtualni ovladac ktery emuluje LPT port pro tisk ze starych aplikaci. Pripadne pomuze treba program DOSprn, ten toto umi univerzalne pro vsechny tiskarny.
RadekB

#3 Příspěvek od RadekB »

Opravdu nejjednodussi je nasdilet tiskarnu sam sobe a namapovat ji tim NET USE ..... vyzkouseno, funguje
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Díky oběma. Zítra vyzkouším namapování síťové tiskárny a dám vědět jak jsem dopad.
Dnes jsem zkoušel DOSprn, ale zatím neúspěch. Poradí někdo s nastavením pro HP LaserJet 1010?
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

Zkoušel jsem namapovat síťovou tiskárnu dle Vaší rady ale opět jsem nebyl úspěšný. Následné kopírování do LPT1 neproběhne.
Je možné, že je na vině Firewall?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Firewall by na to mohl mit vliv, je treba povolit komunikaci na IP 127.0.0.1 (pokud je ta tiskarna na tvym PC). Namapovani probehne uspesne? Kdyz das pak jen net use, tak se vypisou namapovany prostredky a ten LPT1 by tam mel byt videt.
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

První úspěch. Na počítači s W98SE s tiskárnou připojenou přes USB se mi podařilo rozchodit tisk jak kopírováním na LPT1, tak přímo z "laserJet.exe" (součást balíku FM 3.50) zadáním názvu cílového souboru LPT1.
Použití DOSprn se nedařilo. Nakonec jsem se dopátral podrobnějšího postupu namapování na http://computer.zive.cz/article/show_article_print.asp?prn=true&ari=115390&cai=2107

Zůstává nedořešen problém s namapováním síťové tiskárny na druhém počítači s WinXP, kde tiskárna není připojena přímo k počítači, ale do sítě.
Hop377

#8 Příspěvek od Hop377 »

Presne tak isto ako na na tom prvom, ale das tam meno alebo adresu PC na ktorom je tlac.
Odpovědět

Zpět na „Software“