Zdroj 12V/4A
Moderátor: Moderátoři
Zdroj 12V/4A
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
BIPOLAR píše:A proč hned 50W ? To by muselo jít na BD245 asi 25V. Bohatě mu stačí cca 18V a při poklesu o 1V při odběru 4A, to bude cca 20WZdenekHQ píše:Nevím, jaký máš napětí za usměrňovačem, ale na 50W jedině něco spínanýho, třeba LM2679. Určitě se najde i něco levnějšího..
Ano, cca 20W ztrát při 48W výstupního výkonu. To je solidní bilance, odpovídající zapojení 50 let starýmu....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ, špatně jsem si přečetl Tvůj příspěvek, tak sorry. efi55 si postavil klasický zdroj, ale nepíše kolika volty a z jakého trafa to chce napájet. proto jsem chtěl upozornit jen na ztrátový výkon BD245, při určitém napájecím napětí. Sám mám klasický podle staršího "Elektroinzertu" s trafem z B113 a spínaný s L296, oba regulovatené. Apropo = jsem odkojený od Beatles až po Guns N RosesBIPOLAR píše:A proč hned 50W ? To by muselo jít na BD245 asi 25V. Bohatě mu stačí cca 18V a při poklesu o 1V při odběru 4A, to bude cca 20WZdenekHQ píše:Nevím, jaký máš napětí za usměrňovačem, ale na 50W jedině něco spínanýho, třeba LM2679. Určitě se najde i něco levnějšího..