BASCOM a display atm1602b 16*2 černé čtverečky nahoře
Moderátor: Moderátoři
-
michalino
Tak jsem zjistil, že R/W mám napojené na + nikoliv na zem....
Když to zapojím na zem, tak zkratuju zdroj...
JInak ivanko18, děkuji za program, i když se mi ho ještě nepodařilo na LCD rozjet..
ted uvazuju, jestli zapojeni dratku nemam nahodou spatne.....
musim přemýšlet..
kdybyste náhodou měli ještě radu a děkuji za všechny předešlé a kdybyste navíc měli chvilku, napište prosím, děkuji a mějte se fajn..
jdu bádat
-
michalino
opět v práci...dnes odpoledne budu pokračovat a komplet od začátku se budu řídit dle pinů označených výše, jen ale ty piny nestačí, pak je tam výstup LCD například Voo nebo Vcc a pak ještě další Vxxxx viz datasheet:
http://www.elektronika.opatnet.cz/datasheet/A/ATM1602B.pdf
co prosím ta různá "Véčka" znamenají, které Vxxx je pro přípojení na plus zdroje....případně na co jsou ostatní véčka? V tom vím, že je můj problém, neznalost...
děkuji Vám
-
michalino
Předem Vám chci poděkovat za Vaše rady, Váš čas a ochotu, jelikož jste mě dovedli do zdárného cíle. Včera v pozdních hodinách za svitu zářivky a za pohledu už jen půl oka, druhé únavou už padlo, jsem vytrhal všechny kablíky z nepájivého pole a dle Vašich rad jsem se hodlal polepšit a vše začít poctivě od začátku předělávat...
Piny jsem zapojil a nastavil v procesoru ty, které jste napsali o pár příspěvků výše. Zapojení LCD ke zdroji jsem provedl tak, jak jste uvedli výše a jedinná součástka byl trimr dle Vašich rad uvedených opět v předchozích příspěvcích.
LCD se najednou rozjelo!!!!!!!!!!!!!!
Díky, díky, díky, obrovská pomoc a funguje to, dokonce tam nemám žádný další odpůrek připojený a žádný další kondenzátor..... a PIN R/W mám úplně odpojený, nemám ho uzemněný.... funguje to i tak...
a pak fuse bity....mám nastavený interní oscilátor...a pakliže fuse bity nastavím, jak je uvedeno v předchozích příspěvcích, pak vše funguje jako by mnohem rychleji, až nepřirozeně rychle i s nastavením prodlevy wait 1 v příkazu pro blikání ledkou...
rozhodl jsem se dát proto defaultní nastavení fuse bitu pro ATMEGA8 ktere nabizi ponyprog a vse bezi uplne krasne!!!
DÍKY!!!!!!!!!!!!!!!!!