Tesla RF7240TSP2SM100 rozširovanie obrazu
Moderátor: Moderátoři
Tesla RF7240TSP2SM100 rozširovanie obrazu
durinov píše:Nevedel,by mi niekto poradiť,kde zoženiem bezplatne schému na tv RF7240TSP2SM100.Vyskytla sa mi porucha,pri ktorej sa obraz rozšíril po rohoch obrazovky.Dlho netrvalo,až kým neodpálilo VN tranzistor 2SC5331 a spolu sním aj tranzistor F60B150DS.Po výmene týchto tranzistorov sa síce rozbehol,ale schybou ako predtým.Nazdávam sa,že je vadný jeden z kondenzátorov,ktorý stratil svoju kapacitu.Keby náhodou niekto sa stretol s podobnou chybou,tak nech poradí.
F60B150DS - není tranzistor
Píšeš, že jsi ji vyměnil - sehnals originál, či jsi dal nějakou náhradu
Sháníš schéma (jako ostatně každý, kdo sem "sotva nakoukne"), ale typ šasi neuvedeš - mělo by se snad někde nalézt (typ. štítek, potisk na šásku, ......... !?)
kokun píše:durinov píše:Nevedel,by mi niekto poradiť,kde zoženiem bezplatne schému na tv RF7240TSP2SM100.Vyskytla sa mi porucha,pri ktorej sa obraz rozšíril po rohoch obrazovky.Dlho netrvalo,až kým neodpálilo VN tranzistor 2SC5331 a spolu sním aj tranzistor F60B150DS.Po výmene týchto tranzistorov sa síce rozbehol,ale schybou ako predtým.Nazdávam sa,že je vadný jeden z kondenzátorov,ktorý stratil svoju kapacitu.Keby náhodou niekto sa stretol s podobnou chybou,tak nech poradí.
F60B150DS - není tranzistor, ale "dvojdioda" (Damper+modulace) v diod. modulátoru.
Píšeš, že jsi ji vyměnil - sehnals originál, či jsi dal nějakou náhradu(Stejnou použili v tvp OVP, takže je sehnatelná !!).
Sháníš schéma (jako ostatně každý, kdo sem "sotva nakoukne"), ale typ šasi neuvedeš - mělo by se snad někde nalézt (typ. štítek, potisk na šásku, ......... !?)
- Ďakujem,za upozornenie na zámenu dvojdiody za tranzistor.F60B150DS zoženieš na internetovej stránke http://avelmak.sk ,kde ju ponúkaju od troch výrobcou.
durinov píše:Ďakujem,za upozornenie na zámenu dvojdiody za tranzistor.F60B150DS zoženieš na internetovej stránke http://avelmak.sk ,kde ju ponúkaju od troch výrobcou.kokun píše:durinov píše:Nevedel,by mi niekto poradiť,kde zoženiem bezplatne schému na tv RF7240TSP2SM100.Vyskytla sa mi porucha,pri ktorej sa obraz rozšíril po rohoch obrazovky.Dlho netrvalo,až kým neodpálilo VN tranzistor 2SC5331 a spolu sním aj tranzistor F60B150DS.Po výmene týchto tranzistorov sa síce rozbehol,ale schybou ako predtým.Nazdávam sa,že je vadný jeden z kondenzátorov,ktorý stratil svoju kapacitu.Keby náhodou niekto sa stretol s podobnou chybou,tak nech poradí.
F60B150DS - není tranzistor, ale "dvojdioda" (Damper+modulace) v diod. modulátoru.
Píšeš, že jsi ji vyměnil - sehnals originál, či jsi dal nějakou náhradu(Stejnou použili v tvp OVP, takže je sehnatelná !!).
No, ale na 2 otázky vlastně žádná odpověď
To, že je mají v AVELMEKu "od troch výrobcov" (spíše od jednoho, ale za trojí ceny
A na otázku o šasi - ani ťuk
durinov píše:Keď,už si macher vtomto obore,rada by som sa dozvedela,ako si odstránil,podobné chyby.Ja narozdiel od teba nezarábam na opravách TVprijímačoch,ale venujem sa tomu príležitostne.TomasX píše:S takovou závadou jsem se setkal, už několikrát.
A vždy jsem na ní vydělal 500 Kč.
si macher ako sa ti to podarilo???