nastavení konvergence obrazovky Thomson

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

nastavení konvergence obrazovky Thomson

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Čauky, mám tuhle obr v televizi Samsung CW29M66V (72cm-100Hz) a nějak se na to nedá dívat. Nastavením vychylovaček sem si moc nepomohl, jestě je na hrdle obr jakýsi návlek s 2 drátky, které jdou do tišťáku u obrazovky - k čemu to je a dá se to nějak nastavit, kurňa dřív tam byly magnety a když měl člověk SM, tak to vždycky šlo nějak seštelovat, ale teď :x . Nejde ta konvergence doštelovat přes SM??
Jo a eště mám černou barvu mírně trochu do zelena - to se nastaví tuším přes G offset :?: Mě už tyhle párbroukový tv opravdu xxrou.
gumickar
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení konvergence obrazovky Thomson

#2 Příspěvek od gumickar »

Ten "návlek s drátkama" je geomagnetická korekce, jinak u těchto obrazovek se konvergence neštelují, ty báně se mění, není totiž ani v SM jediný nastevení. Jen tu zelenou by si možná donastavil v SM, ale neodchází ta báň náhodou??????
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

to si mě moc nepotěšil, báň je cca 3 roky stará, průměrný provoz,
Dala by se do toho vrazit jiná - kvalitní obrazovka, kolik asi tak vyjde - teď jsem několik let telky nedělal, tak nemám přehled :?:
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

ještě jsem si vzpoměl, že mi někdo říkal, že prej báně Toshiba jsou kvalitní, pokud ano, kde se daj sehnat Díky
Frenky

#5 Příspěvek od Frenky »

Ceny jsou různé dle výrobce..cca 15 000 i více,záleží na typu.Možná něco z Rožnova ???A nebo RETON,tam mají také na prodej.Podívej se na jejich stránky.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mourek »

Co to je nedá se dívat . pokud jsi pootočil nebo posunul vychylovačky potěš pámbu. Pokud báň neostří jedimě zaostřit, nevím jestli je na to poťák nebo ze SM. Ta zelená vypadá opravdu na slábnutí báně. Vychylovací systém se nastavuje ve fabrice, pokud se s tím něco stane nastavit to nějak jde ale musí se to umět.
84.42.142.17

#7 Příspěvek od 84.42.142.17 »

Obrazovka měla pěkně rozhozenou konvergenci už před zásahem, např logo ČT1 mělo ještě červenou jedničku o 5mm vpravo - obrazovka Thomson je holt šunt k pohledání. O bílém texu v TXT ani nemluvě. Když přidám focus na trafu, tak mám ČT1 červeno-modré, prostě hrůza. Dle vyjádření autorizovaného servisu je to v normě (zajímavé je, že 13 let starý Grundig má konvergenci jako víno). Sorry, ale 3 roky provozu tak 4 hoďky denně je prostě málo. Kde asi soudruzi v Thomsonu udělali chybu ? - v kvalitě. Po několika hodinách štelování vychylovaček jsem to částečně stáhl, ale stejně JIŽ NIKDY VíCE THOMSON :!: :!:
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od gumickar »

Obrazovky THOMSON stojí opravdu za ...., ale zase na druhou stranu jsou to relativně neporuchový TV. THOMSON používá i obrazovky PHILIPS? což je uplně stejný. Existují taky náhrady vyrobený v německu, ale kdybych se rozkrájel, tak si nevzpomenu na to, kdo to dělá, a ty už jsou o poznání lepší.
vw181

#9 Příspěvek od vw181 »

Jestli jsou rozhozené konvergence, tak sundej z hrdla ten magnetický kroužek a dej kroužky z např. Rožnovské a nastav.
Ten mag. kroužek je nastaven permanentně z fabriky a občas změní vlastnosti.
Jinak ty báně stojí poslední dobou za h...o všechny. Holt co za ty prachy.
:roll:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“