Staré HDD (a pokusy s nimi)
Moderátor: Moderátoři
tak doufam že to někdo nezkusí
Když si vzpomenu na školu a na jedno individuum, kterému jsme slíbili 20kč zato, že dokáže protáhnout ukazováček trubičkou od pohybového snímače...
vyšlo to, nešla dolů
- Quest
Jistě se tímto způsobem odhalí velké rezervy v rozmístění uložených dat a netřeba proto dalších hlav. Stačí přesunout tato zviditelněná data velejemným štětečkem. Doporučuji proto nakontaktovat dotyčného vynálezce, spojit s ním síly a konkurence WD je na světě.
-
roveride
onehdá mi přestal fungovat notebookovej disk 80 gb - vydával divný zvuky a netočil se, tak sem se ho pokusil rozdělat , a vzhledem k tomu že nemam šroubovák na ty malý hvězdicový šroubky, tak sem vzal modelářskou vrtačku s kotoučem a do štoubků vyříz šlic.
Potom sem ho připojil na externí adaptér pata>usb a koukam disk se netočí, a čtecí hkavičky se nehejbou, tak sem splotnama násilim otočil(a upatlal otisky prstů) a čtecí hlavičky šroubovákem rozhejbal( by mě zajmalo jak se to mohlo takhle zaseknout)
Disk se rozběh a tak sem ho zesrandy připojil k 2. noťasi, a kupodivu to disk načetlo, a já stihnul přehrát data co na něm byla, potom sem ho smontoval a vrátil zpět do notebooku, kde eště asi tejden fungoval než definitivně kleknul jelikož se ulomila jedna čtecí hlavička
PS: Po opatlání jedné plotny a následném očištěním přiložením trika na točící se disk přibylo asi 80 vadnejch sektorů a 70 neopravitelnejch/nepřesunutelnejch
- czatlantis
- Jiri_REZEK
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsme dělali Hokus-Pokusy s 20ti MB Hardiskama Seagate typu MFM,které však byly 5.25. Jo,ono to fakt chvíli i makalo,tak jsme na to koukali když to bylo oddeklované,jak ty hlavičky sebou mrskají.
Samosebou,že to byla pouze legrace,nebot ty hardisky už byly tzv.Mrtvolky.
Doporučuji teda: Když Ti to nevyjde rozchodit,dá se to pak použít jako dekorace na dveřní kukátko,nebo krásná podložka pod kafčo k TV bedně.
- czatlantis
Jinak já jednou dělal na škole Den Otevřených Dveří v informatické učebně a měl jsem tam oddeklovanej 650MB HDD a asi tak první hodinu se na něj dalo kopírovat a dokonce i číst. Další hodinu už se na něj dalo jen nakopírovat ale přečíst to nešlo no a pak už DOD skončil, tak jsme ho vzali šroubovákem po plotnách