PLC BECKHOFF pomoc

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mira.m.

PLC BECKHOFF pomoc

#1 Příspěvek od mira.m. »

Dostalo se mi do ruky PLC Beckhoff BC9000, podařilo se mi ho naprogramovat podle potřeb, ale po výpadku napájení hlásí že v něm nejní zapsán žádný program a musím ho znova nahrát. Potřeboval bych ho nastavit tak aby si program uchoval i při výpadku napájení.
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

možná pomůže vyměnit baterku??
Maskot

#3 Příspěvek od Maskot »

Tyhle neznam,ale Simatic mel bud baterku,nebo program v EPROM.Tak koukni po te baterii jestli tam neni nekde zasita.

Edit:V manualu pisou ze to ma 4080 bytes remanentni pamet dat.Patrne se to bude muset osetrit pri programovani(pokud jsem nasel spravny manual) tak,aby se ten program vesel do tech 4080.Ja daval i u Simaticu vsude UPS.
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

remanentní a neremanentní datová oblast by neměla mít nic společného s programem...
mira.m.

#5 Příspěvek od mira.m. »

no ted v praci nebudu, takže se kouknu nejdřív ve čtvrtek. Ještě mě tak napadlo, předtím v tom byl nahraný malý prográmek a s tím to fungovalo i po vypnutí. Já jsem vlastně jen ten program prozšířil o další části, takže je ted zhruba trojnásobně velkej než předtím a už to po vypnutí nefunguje :( .Ted jde o to jestli to je velikostí, nebo jestli jsem někde něco náhodou nepřenastavil. O baterii v manuálu nic nepíšou. UPS je takový poslední možný řešení, ale nadšenej bych z něho nebyl.
mira.m.

#6 Příspěvek od mira.m. »

Problém vyřešen!!! Zjistil jsem že pokud chci aby byl program v paměti i po vypnutí napěti, nestačí program do PLC jen nahrát, ale musí se ještě kliknout na vytvoření bootovací projektu. Taková maličkost, stačilo to jen najít v nabídce. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“