ovp2127 a z fialovanie obrazu
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
jezevec píše:otakarv píše:S takovou samou závadou mi přišel jednou televizor OVP-čko.Bylo s tou závadou v několika servisech a nic noopravili akorát vzali peníze.Já jsem trpělivě čekal,měřil(obrazový zesilovač),až se ukázal vadný jeden koncový tranzistor.Telka jede už asi 7 let.Také jsem na ní později silikonoval VN trafo.Slouží stále.
Co to bylo za servisy, snad nesly za opravu záruku. Proč to zákazník dával do jiného a neuplatnil záruku? Myslím, že to nebyl normální servis ale nějaký "garážmajstr".
Právě že to byly skutečné servisy a né "garážmajstři".Také jsem říkal,proč to nezanesli naspět a uplatnili záruku.Nějak si to oni tenkrát neuvědomili,nebo jim to počas záruky drželo.Bylo to tuším obojí.
jezevec píše: To tě přejde. SD jsou plné někdy i funkčních TV a tak "servisáci" rostou jak houby po dešti. Maník přitáhne domů telku, rozdělá ji a zjistí nějakou banální vadu. Po opravě mu obrovsky naroste sebevědomí, myslí si, že opravovat telky je vlastně jednoduchá věc. No a tak se pochlubí kamarádům a ejhle, jednomu zrovna telka nejde. Tak se samozřejmě nabídne, ale ouvej, v téhle není jen stuďák na VN trafu. Co teď, aby nebyl za blba, zeptá se stupidně na bastlírně.
Takže obrň se, bude hůř...
Včera jsem byl po víc jak 1/2 roce na SD - mám v dílně OVP-éčko po blesku, už jsem vyměnil "kopec součástek" (vč. UOC-čka: 893,-Kč + pošt.
Jediná telka, co tam zřejmě ráno přivezli: SALORA "MP 51 A2" - na místě jsme ji zapnuli - rastr se rozsvítil.
Tak jsem pro ni dopoledne poslal syna, ať ji dotáhne do dílny. Takže, kromě těch "studentů na splitku", jinak perfektní (už mi chybí pouze "dálka").
Takže, zřejmě ze mně bude "servisák".