Euro-komouši

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

#76 Příspěvek od Crifodo »

petr1991 píše:A mne zacina srat ze takito 🤐 nam vsem diktuju sebevrazdu. Sak oni blbci na to dojdu za 10 let, ked uz bude priroda v p*ci a budu sa nam omluvat /nebo spis vymlouvat/ , ze spravili taku p*covinu ze zakazali vybrat si a nadiktovali nam jed!

Já bych to tak dramaticky neviděl, teda myslím kvůli úsporkám. Už před 40 lety se masivně svítilo zářivkama stará verze 26mm kde bylo rtuti jak nasráno oproti dnešním a vesele se mlátily na skládky a do popelnic, ekologisti v té době byli na houbách. A svítilo se vesele zářivkama ve školách úřadech fabrikách, žádný zpětný sběr nebyl.
Tam kde se těžilo stříbro byly vždycky vedlejší/odpadní produkt těžké kovy a výluhy. Je příroda okolo nich otrávená? není. Možná to neprospívá člověku když si na bývalé skládce pěstuje zeleninu. Příroda jako taková dostává na prdel daleko víc od motoristů, stavební činností a tím že prostě ubývá její plocha. Svinstvo úsporek je fakt hlavně v tom že je nařizujou euroblbové co chtějí lidem plánovat život jako Stalin.
fero7

#77 Příspěvek od fero7 »

Nepatrim medzi "zelenych", ale ak mozem usetrit tak usetrim. Nielen pre seba, ale aj pre svoje deti a vnucata. O 50rokov tu nebudem, ale myslienka ze budu na mna nadavat za to co jedia a dychaju mi nie je prijemna.
Obcas chodim aj do vyspelejsich krajin. Ziarovky, baterie, papier, plasty, vsetko sa triedi, vsade cisto, poriadok. Po uliciach cisto (a bez spakov na zemi), u nas je problem aby v zime boli cesty zjazdne - u nich su v tom istom case suche a sneh sa odvaza!,WC-super, kupaliska-rozpravka, nikto nema strach ze mu nieco ukradnu, .....
Kladiem si otazku, preco sa maju tak dobre ak su taki blby?
U nas sa odpad "vraj triedi". Sice iba obcas, iba komu sa chce, a ako sa mu chce.
Kolko rokov musi este prejst, kolko generacii vystriedat (ako hlboko musime klesnut?) aby sa aj u nas zmenilo zmyslanie ludi?
Upozornujem, ze v tomto prispevku som sa nevyjadroval k problemu ziaroviek a usporiek! Neviem, ci je to spravne alebo nie (myslim si svoje) ale viem, ze zivotne prostredie od nas ludi dostava na frak a zasluzi si od nas lepsi pristup a viac pozornosti. To nie je o europoslancoch, to je o tom co budeme my jest a dychat.
Alebo ci vobec budeme?
Aby raz niekto nemusel vo vesmire napisat: Clovek=ohrozeny, zakonom chraneny druh.
Aby tie mnohe katastroficke filmy raz neboli krutou realitou.
Mozno nastal cas nielen nadavat na druhych v krcme pri pive, ale pre to aj nieco urobit. A najistejsie je zacat od seba.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Jenys »

Tuhle jsem si koupil v Globusu úsporku 24W Osram, za 129Kč její životnost byla asi 2hoďky, zhasla a jen žhnula uvnitř. Vyměnili mi jí bez problémů...prý tak si dojděte pro jinou. No to jsem zvědav, jak to bude s tou životností dál :roll: Na obale byl výrobce z německa, nebyla to Čína :)
:roll:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od stepa »

to fero7: nevím jak u vás na Slovensku, ale tady v Česku sice kontejnery na třídění máš...co to je ale platný, když přijede jedno auto a sesype to dohromady :?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
rnbw

#80 Příspěvek od rnbw »

Aspon v Bratislave to robia normalne - tzn. niektory den ide auto, do ktoreho sa vysypa len plast.
fero7

#81 Příspěvek od fero7 »

stepa píše:to fero7: nevím jak u vás na Slovensku, ale tady v Česku sice kontejnery na třídění máš...co to je ale platný, když přijede jedno auto a sesype to dohromady :?

To bude asi pokracovanie "Blby a blbsi".
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:to fero7: nevím jak u vás na Slovensku, ale tady v Česku sice kontejnery na třídění máš...co to je ale platný, když přijede jedno auto a sesype to dohromady :?

Stepo, nevím jak u Vás, ale nám odváží odpad jednotlivě, plasty zvášť, papír, sklo a papíové obaly od nápojů také. Možná je to asi individuální v každé obci :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od stepa »

U nás "doma" to právě nebylo. Viděl jsem to na vlastní oči v Hradci. Komunál a papíry ze dvou samostatných kontejnerů dohromady. Pravda...viděl jsem to jenom jednou a je to nějaký pátek, ale stejně to iluze nahlodalo a už to jaksi beru s nadhledem i když dál třídím.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:U nás "doma" to právě nebylo. Viděl jsem to na vlastní oči v Hradci. Komunál a papíry ze dvou samostatných kontejnerů dohromady. Pravda...viděl jsem to jenom jednou a je to nějaký pátek, ale stejně to iluze nahlodalo a už to jaksi beru s nadhledem i když dál třídím.

No jo, to je právě v lidech. Někdo to vytříděné z pohodlnosti sesype dohromady, aby si ušetřil čas či co :roll: Ty co odvážejí ten odpad jsou někdy dosti zvláštní individua, takže se ani moc nemůžeme divit :wink:

Také se snažím co nejvíce to jde třídit, aspoň mám víc místa v popelnici na další bordel :) Ale zaplať pánbůh za sběrné dvory. Jen někdy vezu zpět domů víc než přivezu :lol:
czatlantis

#85 Příspěvek od czatlantis »

já nechápu, proč to udělali stylem zákazu žárovek. Když už chcou prosadit úsporky, tak ať udělejí raděj nějakou "osvětu" o používání atd. Nebo klidně dotace (ikdyž já osobně jakýkoliv dotace nesnáším). Ale prostě někde úsporky odejdou mnohem dřív než žárovky a to je pak panečku ekologie.
Olchor

#86 Příspěvek od Olchor »

Taky nemám moc rád eurobyrokraty, ale s těma žárovkama to snad nebude tak horký. Myslím, že se to zatím týká jen žárovek nad 100W a takové se stejně moc nepoužívají.
czatlantis

#87 Příspěvek od czatlantis »

jenže to je letos, od příštího roku jsou další kroky.
A navíc se to (jestli se nemýlím) týká všech matných už teď
rnbw

#88 Příspěvek od rnbw »

Videl som v obchode "nahradne" ziarovky - uplne normalna ziarovka, akurat vnutri nebolo priamo vlakno, ale mensia halogenova ziarovka.
czatlantis

#89 Příspěvek od czatlantis »

jo a nevíte, jak je to s tím prodejem?
příklad: někdo by měl sklad plnej žárovek, který nesmí prodávat. Co kdyby je prodával na inzerát, aukru atd...(třeba jako historické svítidla :-) ) to se taky nesmí?
petr1991

#90 Příspěvek od petr1991 »

czatlantis píše:jo a nevíte, jak je to s tím prodejem?
příklad: někdo by měl sklad plnej žárovek, který nesmí prodávat. Co kdyby je prodával na inzerát, aukru atd...(třeba jako historické svítidla :-) ) to se taky nesmí?

a kdo by ti cez aukro nebo cez inzerat kupoval zarovky?
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“