Výběr lednice s mražákem a No-frost

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
badoch
Kontaktovat uživatele:

Výběr lednice s mražákem a No-frost

#1 Příspěvek od badoch »

Mohl by mne někdo prosím vysvětlit a doporučit nějakou lednici s mražákem klasika cca 200L/90 mražák s funkcí no frost a spotřebou A+?

Jedná se mi jak ten no-frost funguje, tedy to je mi jasné, ale co jsem dost dlouho studoval nabídky obchodů tak tam jsou různé zmatené a mlživé údaje ohledně toho odmražování. Moje představa je , že nebude namrzat mražák ,a tedy ho nebude potřeba ručně odmražovat a čistit tak jak doposud.

Dále by mne zajímala životnost kabeláže když je elektronický termostat a displej umístěný na dveřích. (při denní návštěvnosti naší stávající ledničky se mi ty dráty uklepou ještě v záruce)

Mohl by tedy prosím někdo poradit nějaký konkrétní ,bezproblémový, funkční, značku/typ takové ledničky

Dík za Váš názor
bart1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bart1 »

Spíše než po A+ bych se dneska poohlédl po A++.
Spotřeba je ještě menší a cena stejná jako ty s větší spotřebou.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Osobně máme lednici s mražákem značky "BOSCH"tuto: http://bosch.totalelektro.sk/bosch-kgv-35421_7183.html
Máme ji něco přez rok,zatím spokojenost.O tom automatickém odmražování mražáku jsem ještě nikdy neslyšel,se přiznám.Je fakt,že u toho našeho je už dosti námrazy za ten rok,tak se bude muset odmrazit.To koneckonců čeká vždy na mně.Budu muset prostudovat manuál.
czatlantis

#4 Příspěvek od czatlantis »

my máme takovou tu americkou lednici a tam to odmražování opravdu funguje. Pokud do ní člověk nějakou dobu neleze, tak jak vypne kompresor, tak je slyšet, jak kape voda a vypařuje se.
Jednou se tam teda ucapa trubička a to bylo namrežený celkem brutálně a tekla taková řekla ledu uvnitř mražáku :lol:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Mně tak nyní napadlo,že když se ten mražák odmražuje(no frost),tak s ním se rozmražují i uskladněné potraviny(třeba jen zčásti,ale přece).Takže v takovém případě by to moc výhodné nebylo vzhledem k těm potravinám.
Na "američany" mám svůj vyhraněný názor ať se to týká čehokoliv,lezou mi na nervy. :evil:
souba

#6 Příspěvek od souba »

otakarv píše:Mně tak nyní napadlo,že když se ten mražák odmražuje(no frost),tak s ním se rozmražují i uskladněné potraviny(třeba jen zčásti,ale přece).Takže v takovém případě by to moc výhodné nebylo vzhledem k těm potravinám.
Na "američany" mám svůj vyhraněný názor ať se to týká čehokoliv,lezou mi na nervy. :evil:

To samé je s automatickým odmražováním v chladničce.
Teplota kolísá a potraviny dlouho nevydrží.
Dříve byli ledničky a teplota tolik nekolísala .
Bez automatického odmražování.
Potraviny vydržely déle.
To je holt ten pokrok.

Na američany mám také svuj názor .
Dříve ruský vzor dnes americký.
Jaký je v tom rozdíl ?

.
badoch
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od badoch »

Tak ten no frost co jsem zjistil on neodmražuje, ono to prý nenemrzne protože se tam po obsahu lednice i mražáku honí vzduch ventilátorem. Navíc lednička která nemá no-frost tak má vlastně ve vnitř vzadu (lednice ten žlábek s dírou , a rozmrzlá voda stéká hadičkou na vanu v kompresoru kde se odpařuje. Jsem byl ve městě a opravdu tam kde psaly no-frost tak tam ten žlábek ani díra není a je tam místo toho rozvod vzduchu, který pokračuje až do mražáku. Ale praktickou zkušenost s tím nemám, cenově to vychází dost dráž , otázka účinnosti a životnosti toť neznámá. Navíc kombinace A+ s nofrostem tak to skoro nikde není , když tak jeden Samsung. A s nofrostem tam to není žadná sláva. Otázkou tedy je jestli třeba se vyprdnout na no-frost a vzít normální A+, případně A++, nebo oželet to + a vzít s no frostem.
V současnosti máme Fagor (dělá kravál od novoty a mrazit taky nic moc) A mražák musíme čistit cca co dva měsíce jinak je to vše hrouda ledu. Navíc je lednice jen klasický kaspilárový termostat+ kompresor a jedna žárovka a to už se stačil měnit termostat protože odešel. Takže pokud odejde třeba ten displej nebo elektronický temostat na dnešních "nových ledničkách" tak to nebude asi vůbec levná zaležitost.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Fagor je spanielsky smejd (spanielsko a taliansko = najhorsie smejdy, potvrdene od opravarov). Mame par rokov nejaky Eurotech, trieda A, funguje bez problemov a je ticha. Odmrazovat to staci tak raz za rok.
badoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od badoch »

rnbw píše:Fagor je spanielsky smejd (spanielsko a taliansko = najhorsie smejdy, potvrdene od opravarov). Mame par rokov nejaky Eurotech, trieda A, funguje bez problemov a je ticha. Odmrazovat to staci tak raz za rok.

Pro fagor jsem se tehdy rozhodl z důvodu, že přes 12 let máme pračku fagor a kupodivu absolutně bez problémů doposud.(ale zase se nepere 5x za týden) Ta lednička mne zklamala to je fakt.

Jinak později jsem měl možnost v práci opravovat NC stroje FAGOR, od obráběcích center, po lisy, (největší 1500Tun, docela slušný kolos) a ani já už nevím co všechno bylo Fagor a ani ta "profi" strojařina jim tedy moc nejde ve srovnání s jinými značkami. Jenže jsou levnější než jiné značky. Oni se "serou" do všeho , ale nic neumí pořádně.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Pracka je asi vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo :D
Chenzee

#11 Příspěvek od Chenzee »

Máme chladničku / mrazák s automatickým rozmrazováním, máme ji 2,5roku a ještě jsme ji neodmrazovali. Bohužel je hlučná (ty zvuky co vydává, jsou poněkud divné, ale myslím, že s ní něco nebude v pořádku) a druhá věc, prostor mrazáku je kvůli tomuto systému zmenšen, takže druhé - . Je vždy něco za něco. Ať tak nebo tak, vždy po koupi budete přemýšlet, zda ta druhá volba nebyla lepší. Moje odpověď zní - nebyla, protože zase by to byla špatná volba :lol:
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“